Slik stripper de SOS Rasisme for 32 000 medlemmer

SOS Rasisme ankom retten med 37 000 personer i medlemslistene. Granskere mener 9 av 10 må fjernes.

LAPP PÅ LAPP: Assisterende generalsekretær Synnøve Seljeflot i Landsrådet for Norges Barne- og Ungdomsorganisasjoner (LNU) står bak permene med medlemsregisteret for 2007 og 2008. Ifølge LNU er permene fulle av regelrett medlemsjuks. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
LAPP PÅ LAPP: Assisterende generalsekretær Synnøve Seljeflot i Landsrådet for Norges Barne- og Ungdomsorganisasjoner (LNU) står bak permene med medlemsregisteret for 2007 og 2008. Ifølge LNU er permene fulle av regelrett medlemsjuks. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAUGESUND (Dagbladet): Assisterende generalsekretær i LNU, Synnøve Seljeflot har brukt tre år på å komme til bunns i SOS Rasismes innfløkte medlemsregister, organisasjonsstruktur og hemmeligholdte pengestrømmer.

I går brukte hun en time i Haugaland tingrett på et knusende oppgjør med en organisasjon viss medlemsregister er helt ute av kontroll, eller, ifølge Seljeflot, konstruert for å kunne skjule massivt juks i organisasjonen.

Juks flere steder Seljeflot har lang erfaring med forvaltning og organisasjonsbygging fra blant annet Kristen idrettskontakt og Fredskorpset.

Fra vitneboksen strippet hun SOS Rasisme for medlemmer - i tusentall. Seljeflot er ikke i tvil.

- Vi har funnet juks flere steder.

28 i ett hus Gang på gang dokumenterte hun det LNU mener er omfattende og systematisk medlemsjuks, med mål om å lure til seg penger som skulle kommet andre til gode.

- Her er et litt morsomt eksempel. I dette huset i Horten hevder SOS Rasisme at det bor 28 personer som er medlem av SOS Rasisme og som alle er i familie. Til tross for flere ulike etternavn, sa Seljeflot, mens hun viste fram et utdrag fra medlemsregisteret og et bilde tatt av huset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer