KARTLAGT LEDERSKAPET: Dokumenter som irakiske militærstyrker fant hjemme hos den avdøde militærrådsjefen for IS, Abu Abdul al-Bilawi, skal ha inneholdt informasjon som har gjort det mulig å kartlegge det øverste lederskapet i terrorgruppa. Informasjon som er enormt sensitiv å miste. Dette bildet av IS-medlemmer ble gitt ut av den jihadistiske mediakanalen al-Itisam i juni. Foto: AFP / HO / AL-ITISAM MEDIA / NTB SCANPIX
KARTLAGT LEDERSKAPET: Dokumenter som irakiske militærstyrker fant hjemme hos den avdøde militærrådsjefen for IS, Abu Abdul al-Bilawi, skal ha inneholdt informasjon som har gjort det mulig å kartlegge det øverste lederskapet i terrorgruppa. Informasjon som er enormt sensitiv å miste. Dette bildet av IS-medlemmer ble gitt ut av den jihadistiske mediakanalen al-Itisam i juni. Foto: AFP / HO / AL-ITISAM MEDIA / NTB SCANPIXVis mer

Slik styres terrorgruppa IS

Dokumenter viser hele organisasjonens lederskapsstruktur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Abu Bakr al-Baghdadi, lederen av terrorgruppa Den Islamske Staten i Irak og Levanten (IS) og en av verdens mest ettersøkte jihadister, blir hjulpet av et helt kabinett av assistenter. Underordnede som tar hånd om IS's operasjoner og deres selvutnevnte kalifat.

Det kommer fram i dokumenter det irakiske militæret har fått tak i. Dokumentene skal ha blitt funnet på en rekke minnepenner i hjemmet til Abu Abdul Rahman al-Bilawi, al-Baghdadis sjef for det militære rådet for de irakiske provinsene i IS som mistet livet i et militært raid tidligere i juni. 

Dokumentene avdekker for første gang i stor detalj hvordan lederskapsstrukturen i denne hemmeligholdte terrorgruppa ser ut (se faktaboks).

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn