Slik svarer Fagforbundet om hemmelig Ap-notat

Fagforbundet gir mer enn 2 millioner kroner til Senterpartiets valgkamp. Likevel skal LO-forbundet ifølge et internt Ap-notat bidra til å stagge Sps vekst i utvalgte kommuner.

UKJENT: Fagforbundets leder Mette Nord sier det interne Ap-notatet var ukjent for henne. Foto: Siv Seglem / Dagbladet
UKJENT: Fagforbundets leder Mette Nord sier det interne Ap-notatet var ukjent for henne. Foto: Siv Seglem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Vi har behov for å styrke oss i distriktene og i de mindre byene. I mange av disse stedene har vi utfordringer med Senterpartiet og gjerdet», heter det i et internt Ap-notat som Dagens Næringsliv har fått tilgang til.

Ifølge notatet bør LO og LOs største forbund Fagforbundet utfordre Senterpartiet lokalt på hvem de skal samarbeide med. Bakgrunnen er at Sp lokalt samarbeider med borgerlige partier i stedet for de gamle rødgrønne partnerne Arbeiderpartiet og SV.

«Arbeidet med LO er allerede i gang. Halvard, Gunn Karin og Wegard holder i arbeidet», står det videre i dokumentet som er ført i pennen av Amund Vik, som leder Aps politiske avdeling.

De tre som nevnes er LOs Wegard Harsvik, Fagforbundets Gunn Karin Gjul og Aps sekretariatsnestleder Halvard Ingebrigtsen.

Ukjent for Nord

Fagforbundet gir Senterpartiet 1,25 millioner kroner i valgkampstøtte og 1 million kroner i driftstøtte og er med det en av partiets største donorer. Så hvorfor skal Fagforbundet samtidig bidra til å stikke kjepper i hjula for Sp lokalt?

- Fagforbundet, og forløperen Norsk Kommuneforbund, har vært en pådriver for rødgrønt samarbeid siden 1990-tallet. Derfor samarbeider vi nært med Ap, SV og Sp, og vi gir dem økonomisk støtte. Samtidig har vi i lang tid advart Sp mot å bidra til at Høyre og Frp får makt i kommunene, slik vi også advarer Ap mot det samme, sier Fagforbundets leder Mette Nord i en uttalelse til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer