Slik svarer gruveselskapet på miljøkritikken: - Det er naturlige, ufarlige mineraler

Nordic Mining har fått tillatelse til å dumpe 250 millioner tonn gruveavfall i Førdefjorden.

VIL STARTE GRUVE HER:  Nordic Mining ønsker å utvinne rutil fra Engebøfjellet til høyre i bildet, i Vevring i Naustdal kommune. Avfallet skal dumpes i Førdefjorden under. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
VIL STARTE GRUVE HER: Nordic Mining ønsker å utvinne rutil fra Engebøfjellet til høyre i bildet, i Vevring i Naustdal kommune. Avfallet skal dumpes i Førdefjorden under. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det har de siste dagene vakt internasjonalt oppsikt at selskapet Nordic Mining ASA har fått tillatelse til å dumpe gruveavfall i Førdefjorden. Miljøorganisasjoner og biologer raser og har kalt dette en av de største forurensningsskandalene i Norge i nyere tid.

Nå svarer Nordic Mining på miljøkritikken. Og på påstandene om at gruvedriften kan havne på utenlandske hender.

- Vi har forståelser for at det er masse følelser og ulike syn på denne saken. Men det har vært en veldig bred utredning og prosess, og nå har miljøvernmyndighetene fattet en beslutning, sier direktør Ivar Fossum i Nordic Mining ASA til Dagbladet.

- Det er ufarlige mineraler Først til miljøet. Nordic Mining fikk fredag tillatelse til å deponere 250 millioner tonn gruveavfall, stein, støv og kjemikalier i sjøen. Dagbladet møter direktør Ivar Fossum i selskapets lokaler i Oslo for å snakke om konsekvensene.

- Det er naturlige, ufarlige mineraler som ikke vil skade noe som helst, og det viser alle utredningene. Derimot er det klart at deponiet vil påvirke bunnen i det området de blir deponert, sier Fossum til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer