Slik svarer han om husbråket

Boris Johnson var ordknapp da han ble spurt om husbråket hjemme hos ham.

VILLE IKKE SVARE: Boris Johson ville ikke snakke om husbråket natt til fredag. Foto: Matt Dunham / AP
VILLE IKKE SVARE: Boris Johson ville ikke snakke om husbråket natt til fredag. Foto: Matt Dunham / APVis mer

Det var natt til fredag at politiet sendte flere patruljer hjem til statsministerkandidat Boris Johnson etter bekymringsmelding fra en nabo. Det meldte The Guardian.

Avisa snakket med naboen, som forteller om høylytte skrik og det som hørtes ut som tallerker som knuste. Da naboen banket på hos Johnson og samboeren Carrie Symonds uten å få svar, besluttet hun å ringe politiet.

The Guardian har hørt opptak fra ulydene på adressen. Ifølge avisa hører man at Johnson nekter å forlate boligen i krangel med samboeren.

Fikk spørsmål om bråket

Nyheten om politiutrykningen fikk stor oppmerksomhet i mediene i går, og minst seks britiske aviser hadde saken på forsiden lørdag. Boris Johnson og hans kontor har ikke svart på medias henvendelser om saken.

I forbindelse med et valgkamparrangement i Birmingham lørdag, fikk Johnson spørsmål av journalist Iain Dale om husbråket.

BLE INTERVJUET: Boris Johnson ble intervjuet av journalist Iain Dale, som ble buet på av salen da han tok opp husbråket. Foto: Oli Scarff / AFP
BLE INTERVJUET: Boris Johnson ble intervjuet av journalist Iain Dale, som ble buet på av salen da han tok opp husbråket. Foto: Oli Scarff / AFP Vis mer

- Jeg tror det folk vil høre er planene mine for dette landet og partiet, sier statsministerkandidaten, ifølge Sky News.

- Folk har rett til å stille meg spørsmål om meg og min dedikasjon, min karakter og hva jeg ønsker for dette landet.

Ifølge Sky News skal journalist Dale ha blitt buet på av publikum da han spurte om en politikers privatliv bør ha noe å si.

- Ikke bu på en bra mann, var Johnsons replikk.

Ellers var statsministerkandidaten ordknapp om husbråket. Politiet har i en pressemelding opplyst at det ikke ble begått noen lovbrudd på adressen.

- Privatsak

CNN har vært i kontakt med flere tidligere medlemmer av det konservative partiet.

Alan Duncan, som jobbet med Johnson da han var utenriksminister, kaller det hele en privatsak.

Ben Wallace, som nominerte Johson til ledervervet, sier til CNN at dette er en «ikke-sak».

- Avisene når et nytt lavmål er en bedre historie, sier han.

I dag startet utenriksminister Jeremy Hunt og Boris Johnson valgkampen blant partiets medlemmer. I løpet av de neste fire ukene skal de to på 16 valgkamparrangementer. Den nye lederen skal velges ved uravstemning, og kunngjøres den nest siste uka i juli.