Slik svarer han på konsulentkritikken fra Ap-Tajik:  - Naivt

Justisminister Anders Anundsen (Frp) forklarer den økte konsulentbruken i politiet med at de rødgrønne neglisjerte politiets datasystemer i en årrekke. 

ETTERSLEP: Anders Anundsen (Frp) mener det er helt nødvendig å satse stort på IKT - også ved å bruke konsulenter som i noen tilfeller kan være mer rasjonelt enn ansatte. 
ETTERSLEP: Anders Anundsen (Frp) mener det er helt nødvendig å satse stort på IKT - også ved å bruke konsulenter som i noen tilfeller kan være mer rasjonelt enn ansatte.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Justisminister Anders Anundsen (Frp) har fått krass kritikk fra justiskomiteens leder Hadia Tajik (Ap) og Senterpartiets Jenny Klinge (Sp) for å ikke ha kontroll på Politidirektoratet (POD).

Konsulentbruken i politiet har nemlig skutt i været, og passerte i fjor 390 millioner kroner. Særlig i POD har bruken av innleide konsulenter eksplodert.

Slår tilbake

Det skjer samtidig som antallet byråkrater er økt kraftig, noe Anundsen også har fått kjeft for.

Nå slår han tilbake mot kritikken.

- Det er vel mer et uttrykk for et ønske om å lage en sak, for jeg regner med at ingen av dem tror at IKT-systemer bygger seg selv, og jeg tror de også erkjenner at det er behov. Vi har systemer i politiet som er eldre enn statsråden. Det har Ap-regjeringen levd godt med, men det kan ikke vi gjøre, sier statsråden, som er passert 40.

Mesteparten av konsulentkronene som ble brukt i politiet i fjor, gikk nemlig til IKT-konsulenter.

IKT-løft

Forklaringen er politiets IKT-løft, en storstilt opprydding i politiets utdaterte datasystemer.

Det er også mye av grunnen til at både Politidirektoratet og Politiets IKT-tjenester (PIT) har økt kraftig i antall ansatte de siste årene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer