PST-sjefen:

Slik svarer hun på kritikken

- Ikke bra nok, er PST-sjefens dom over innsatsen til egen etat før Pride-terroren i fjor sommer.

BEKLAGET: Politiet, her ved politidirektør Benedikte Bjørnland (fra venstre), PST-sjef Beate Gangås og Ida Melbo Øytese, politimester i Oslo politidistrikt, var til stede på rapportoverrekkelsen på Politihøgskolen torsdag ettermiddag. Foto: Terje Pedersen / NTB
BEKLAGET: Politiet, her ved politidirektør Benedikte Bjørnland (fra venstre), PST-sjef Beate Gangås og Ida Melbo Øytese, politimester i Oslo politidistrikt, var til stede på rapportoverrekkelsen på Politihøgskolen torsdag ettermiddag. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Torsdag ettermiddag la 25. juni-utvalget fram sin rapport etter å ha evaluert innsatsen til Politiet sikkerhetstjeneste (PST) og Oslo politidistrikt.

Til stede på presentasjonen på Politihøgskolen var Beate Gangås. Da masseskytingen fant sted var hun politimester i Oslo, men siden har hun tatt over som øverste sjef i PST.

Blant utvalgets funn er nettopp manglende informasjonsflyt fra PST til Oslo politidistrikt i forkant av angrepet.

- Når Oslo politidistrikt forbereder seg på et så stort arrangement som Pride, er det viktig å ha så mye informasjon som mulig. Det er et nitid arbeid å sikre et slikt arrangement, og da må vi ha tilgang på relevante opplysninger. Å dele informasjon er noe jeg skal etterstrebe å gjøre som PST-sjef, sier Gangås til Dagbladet.

- Du vil dele mer enn din forgjenger?

- Det er viktig å dele så mye vi kan, gjentar Gangås.

Flere år i PSTs søkelys

Utvalgets rapport peker på fire punkter de mener at PST og politiet kunne ha forhindret at angrepet fant sted:

1. Det ble aldri opprettet forebyggende etterforskning mot terrorsiktede Zaniar Matapour i månedene før angrepet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer