Slik tas den ebolasmittede kvinnen imot

Dette skjer når den ebolasmittede kvinnen kommer til Gardermoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norges fremste eksperter på smittespredning og smittevern står klare når den ebolasmittede kvinnen fra Leger Uten Grenser kommer til Gardermoen i et spesialinnredet fly ved 10-tida i dag.

• Transporten: Den ebolasmittede kvinnen blir transportert hjem fra Freetown i Sierra Leone i et spesialutstyrt privatfly. Hun blir tatt inn i et avstengt område og tatt imot av topptrent personell.

Kvinnen vil bli transportert til et nasjonalt høysikkerhetsisolat ved Oslo universitetssykehus Ullevål. Personellet i ambulansen vil ha heldekkende overtrykksdrakter, og må ha med sett ekstra drakter, reservebatterier og Suct tape for å tette rifter.

•Mottak på Ullevål Ved Ullevål sykehus står et stort helseteam klart. Det er infeksjonslege Arne Broch Brantsæter, som leder ebolaberedskapen ved sykehuset, som vil lede behandlingen av kvinnen. Brantsæter er en av Norges mest erfarne smittevernleger.

Den smittede kvinnen blir plassert i en «smittekuvøse» med ekstra væsketett bunn, ilagte absorpsjonsduker og tilkoblet utstyr.

• Behandlingen Det finnes ingen medikamenter som har dokumentert klinisk effekt på ebolasmittede. Sykehuset er i dialog med internasjonale milijøer om eksperimentell og utprøvende behandling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer