Slik tegnet 16-åring drapsmannen

Beskrev Anders Eklund, som er tiltalt for drap på Engla (10) og Pernilla (31).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Anders Eklund ble i dag tiltalt for drapene på Engla Höglund (10) og Pernilla Hellgren (31). Det siste drapet innrømte han etter at han ble pågrepet for drapet på Engla.

Etter drapet på Pernilla Hellgren var det to vitner som hadde spesielt detaljerte beskrivelser av gjerningsmannen. Disse vitnene kan bli en viktig brikke i rettssaken mot Eklund, blant annet i å bevise at Pernilla ikke hadde frivillig sex med Eklund.

Begge har bidratt med fantomtegninger av mannen. En av vitnene var 16 år gammel da hun så Pernilla bli drept i 2000, skriver Expressen.se.

- Tror jeg så et drap

Jenta har laget tegningen over, og kommet med en videre beskrivelse av Eklund. Hun var på vei hjem på sykkel, og så hvordan Eklund tok kvelertak på Pernilla og drepte henne.

Etter at hun kom hjem satte hun seg i sjokk ved datamaskinen for å kommunisere med en kamerat, ifølge Expressen.se.

- Jeg tror jeg har sett noen bli drept da jeg kjørte ved bakken fra slusen. Jeg er totalt sjokkert, jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, kan ikke gå dit og kikke, sier hun til kameraten,

- Det var en jente/kvinne som lå helt blodig og så var det en stor mann som holdt på å kvele henne, beskriver hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen

TEGNET ETTER Å HA SETT DRAP: En 16-åring som så drapet på Pernilla Hellgren i 2000, tegnet denne tegningen etterpå. Anders Eklund, som også er tiltalt for drapet på Engla Høglund (10) i vår, har tilstått drapet. Foto: POLITIET/EXPRESSEN
TEGNET ETTER Å HA SETT DRAP: En 16-åring som så drapet på Pernilla Hellgren i 2000, tegnet denne tegningen etterpå. Anders Eklund, som også er tiltalt for drapet på Engla Høglund (10) i vår, har tilstått drapet. Foto: POLITIET/EXPRESSEN Vis mer

Hun beskriver hvordan hun skjelver over hele kroppen og hyperventilerer etter hendelsen.

- Jeg vet ikke hva jeg skal tro.. det kunne like gjerne vært noen som ble voldtatt enn drept, sier hun til kameraten.

- Han kjører bil og drikker øl

Senere hjalp hun politiet med en nøyaktig beskrivelse av Eklund, fra hans rødaktige hud, dobbelthake og røslige skikkelse. Hun sa også at han var ustelt.

På spørsmål under avhør på hva hun trodde mannen gjorde til vanlig, svarte den da 16 år gamle jenta:

- Ja, kjører bil og drikker øl kanskje.

Også en annen kvinne så Eklund den kvelden, mens hun satt i en taxi. Hun sier at hun så Eklund og Pernilla gå hver for seg, og det er denne beskrivelsen som bryter med Eklunds uttalelse om at de tok følge hjem.

- Nei, hun gikk jo først med bestemte skritt og han etter.. kom etter. Så bildet stemmer ikke, skal hun ha fortalt i avhør.

Slik tegnet 16-åring drapsmannen
DREPT: Engla Juncosa Höglund (10).
DREPT: Pernilla Hellgren (31).