Slik tjener Adecco fett på underbetalte landet rundt

Mens Adeccos vikaransatte jobber for luselønn, har konsernsjef Anders Øwre-Johnsen fått utbetalt millionlønn og bonus.

MEDALJENS BAKSIDE:  Adecco høstet både diplom og ros for sin drift av Ammerudlunden sykehjem i Oslo. Med det var før underbetaling og brudd på arbeidstidsbestemmelser ble avslørt. Nå har kommunen brutt kontrakten med Adecco. Her fra et medlemsmøte i Sykehjemsetatens fagforbund i forrige uke. Foto: Nina Hansen
MEDALJENS BAKSIDE: Adecco høstet både diplom og ros for sin drift av Ammerudlunden sykehjem i Oslo. Med det var før underbetaling og brudd på arbeidstidsbestemmelser ble avslørt. Nå har kommunen brutt kontrakten med Adecco. Her fra et medlemsmøte i Sykehjemsetatens fagforbund i forrige uke. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Adecco Norge og andre bemanningsbyråer granskes over hele landet etter at Dagbladet og NRK avslørte henholdsvis underbetaling av renholdere, barnehageassistenter og lærervikarer og en rekke kritikkverdige forhold ved sykehjem i Oslo. I tillegg flyr stadig flere kontrakter ut vinduet, ettersom rådmenn og lokalpolitikere snur på hælen og vender tommelen ned for det tidligere velrenommerte selskapet.

Taper millioner om dagen I går bestemte Bærum og seks Telemark-kommuner seg for å droppe Adecco, når de skal utlyse en ny konkurranse for drift av tjenester og vikaranskaffelser. Kontraktene i Telemark var verdt 4,6 millioner. Tapet av Bærum som kunde koster Adecco ytterligere 5,8 millioner kroner.

De siste dagene har Adecco tapt kontrakter for flere hundre millioner kroner i Sør-Norge. I Bergen og Stavanger har Adecco avtaler til en verdi av 32,4 millioner kroner.

Dersom granskingene der konkluderer med at bemanningsselskapet har brutt loven eller kontrakter, risikerer de å miste disse avtalene, opplyser begge kommunene til Dagbladet. Arbeidstilsynet har politianmeldt selskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer