Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik tjente Bjarne (73) 92 millioner på aksjer

Norges 94. rikeste fulgte en klar strategi i 2017.

Høy aksjeeksponering: De siste fem årene har Bjarne Skeies (73) Skeie Capital Investment tjent tilsammen 537 millioner kroner før skatt. Foto: Finansavisen
Høy aksjeeksponering: De siste fem årene har Bjarne Skeies (73) Skeie Capital Investment tjent tilsammen 537 millioner kroner før skatt. Foto: Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansavisen: Bjarne Skeie (73), som rangeres av Kapital som Norges 94. rikeste med en formue på 3 milliarder kroner, legger bak seg et solid 2017.

Finansavisen skriver at hans investeringsselskap, Skeie Capital Investment i fjor leverte sitt beste resultat siden 2013, og Thomas Wilhelmsen og John Fredriksen får deler av æren for det.

Høy eksponering i aksjer

Skeie Capital Investment tjente 90,6 millioner kroner før skatt i fjor. Avkastningen fra børsnoterte aksjer kom opp i 92 millioner kroner, tilsvarende 14,7 prosent. Året før endte aksjeavkastningen på 60 millioner kroner og 9,8 prosent, skriver Finansavisen.

– Vi har ligget med en høy eksponering i aksjer. Det viste seg å være en fornuftig strategi i 2017, sier investeringsselskapets leder, Oddvar Frigstad, som er godt fornøyd med tallene.

Styret fastslår i årsberetningen at det anser utviklingen generelt og de oppnådde resultatene som gode.

«Hjelp» fra Wilhelmsen og Fredriksen

Den viktigste bidragsyteren til resultatet i fjor var Wilh. Wilhelmsen Holding, som steg solid i kjølvannet av sammenslåingen av bilskips- og logistikkvirksomheten med rederiets svenske partner, Wallenius.

Også John Fredriksens børsnoterte tørrlastrederi Golden Ocean Group og riggselskapet Odfjell Drilling bidro til gode resultater i Skeie-familiens investeringsvirksomhet i 2017.

«Moderat optimistiske»

Skeie Capital Investment investerer foruten i aksjer også i obligasjoner og andre former for finansielle instrumenter. Rundt halvparten er plassert i børsnoterte aksjer i Norge, Sverige og ellers i verden.

– Utviklingen i aksjemarkedet vil få betydning for selskapets framtidige inntjening, og både styret og ledelsen følger dette markedet nøye, skriver styreleder Bjarne Skeie og Frigstad i årsberetningen.

De betegner seg som «moderat optimistiske» når det gjelder utsiktene for 2018. Det vises til at prisingen av aksjer er relativt høy, spesielt i USA, men det er også gode vekstutsikter for makroøkonomien.

Noen av de sektorene som Oslo Børs er mer eksponert for – som sykliske aksjer, shipping og oljeservice – er etter Skeies oppfatning mer attraktivt priset enn det brede markedet, gitt en fortsatt god makroøkonomisk utvikling.

Flere økonomisaker:

Trakk boligsalg for 16 millioner - fikk 41 millioner

Budsjetterer med oljepris på 40 dollar

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!