- Slik tømmer jeg kontoen din

I Amsterdam sitter en 23 år gammel gutt og skaffer seg flere tusen kredittkortnumre som tilhører andre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Datasnokeren «Bugger» har drevet med kredittkortsvindel siden 1991. Han starter simpelthen opp et program, taster inn et kortnummer og sekunder seinere har han nok kredittkort til å handle hva han vil - gratis.

- Det er kjempeenkelt. Hvis jeg har ett kredittkort som fungerer, finner programmet mitt 999 nye.
Kredittkortene man får gjennom programmet fungerer fordi kredittkortselskapene bruker en matematisk formel når de utsteder nye kort, sier han.

Denne formelen har datasnokerne funnet, og de utnytter den maksimalt.
De bruker kredittkortet til å åpne nye internettabonnement i falsk navn før de bestiller varer på de falske kortene. Dermed blir det vanskeligere å spore dem opp.

- Mange bruker kredittkortene til å betale for besøk på pornosteder på nettet. Og mange bruker dem til å bestille dyre programmer. Jeg bruker kortene i hovedsak for å ringe gratis. Noen bestiller dyrt utstyr som datamaskiner og skrivere. Slikt er det litt vanskeligere å jukse til seg, men det er fullt mulig, hevder han.

Dagbladet foretok ett søk på nettet, gikk inn på én hjemmeside og endte opp med tilgang til over 20 forskjellige programmer som kan finne ditt kredittkortnummer. Programmene ligger allment tilgjengelig på Internett. Alle kan laste dem ned og generere egne numre.

- Alle kredittkortselskapene bruker systemer som gjør at det går an å regne seg fram til kortnummeret ditt. Og programmet bruker brøkdelen av et sekund på å finne kredittkortnummeret, sier Stein Møllerhaug, seniorkonsulent for sikkerhet i Digital.

- Man taster inn hvilket kortselskap og bank man ønsker å få et kortnummer fra, så finner programmet en gyldig kode.

<B>EKSPERTER:</B> Datasnokeren "Bugger" og kompisen hans har avanserte programmer for å drive kredittkortsvindel på nettet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer