Slik torturerte smeden sitt offer

Viste politiet hvordan han gikk til angrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag klokken ni startet rettssaken mot den svenske smeden i Stockholm. Han er tiltalt for to ran, et drap og grovt tyveri, samt ransrforsøk og grovt tyveri.

35-åringen arbeidet som smed på dagtid, mens om natten søkte han etter ofre på internett.

- Ville binde meg

Under politiets rekonstruksjon viste han hvordan han gikk til angrep på en 45 år gammel homofil mann, som han hadde sjekket opp på en nettside, skriver Expressen.se.

De to møttes hjemme hos smeden og tok et par drinker da marerittet startet.

- Han sa at han ville binde meg, og det gikk jeg med på, har offeret forklart i avhør.

Bilder fra rekonstruksjonen viser at 45-åringen hadde blitt bakbundet og at føttene hadde blitt tapet hardt sammen. Han har sagt at han syntes situasjonen var spennende på dette tidspunktet. Men så forsvant smeden og kom tilbake med en morakniv. Det var da torturen begynte.

- Ser du blodet?

ANGREP: Slik viste smeden politiet hva han gjorde da han gikk til angrep på en 45 år gammel homofil mann. Foto: Expressen/Polisen
ANGREP: Slik viste smeden politiet hva han gjorde da han gikk til angrep på en 45 år gammel homofil mann. Foto: Expressen/Polisen Vis mer

- Jeg er ikke den du tror jeg er. Ser du blodet fra kniven? Det er fra den jeg kuttet i går, skal 35-åringen ha sagt.

Dagen før, 28. desember 2007, skal han ha ranet og torturert en 43 år gammel mann til døde i Solna.

Så kuttet smeden opp mannens fotsåle, samtidig som han forsøkte å tvinge offeret til å oppgi pinkoden til bankkortet hans. Men da smeden var på vei ut av leiligheten klarte offeret å slite seg løs. Da gikk 35-åringen til angrep i gangen. Han tok kvelertak på offeret og stakk ham i nakken med kniv gjentatte ganger.

- Jeg trodde jeg skulle dø, har offeret sagt i avhør.

Dømt 43 ganger

Smeden, som er dømt 43 ganger tidligere ha innrømmet noe av det han er tiltalt for, men nekter for drap og drapsforsøk. Han har erkjent at han søkte etter ransofre på nettet og at han siktet seg inn på homofile menn, skriver Expressen.se. Bakgrunnen for dette skal ha vært at han mente homofile i mindre grad ville anmelde forbrytelsene.

Han er også mistenkt for å ha drept trebarnsmoren Carina Thorén (32) i 2000. Om det skal tas ut tiltale i den saken avgjøres om kort tid.

I tillegg sjekkes han opp mot fire andre uoppklarte drap i Sverige.

Slik torturerte smeden sitt offer
BESKRIVER VOLD OG SEX: Den 35 år gamle smeden beskriver detaljert hva han ønsker å gjøre med ofrene på sin nettside.
RETTSSAKEN I GANG: I dag startet rettssaken mot 35-åringen i Stockholms tingrett.