New York Marathon:

Slik trener eksperten for å prikke inn formen til verdens største maratonløp

Kristen Aaby (55): - Det er nøkkelen for å finne maratonformen for en mosjonist.

TØFF START: Det venter en kilometer opp og en kilometer ned når startskuddet går i New York Marathon. - Det er viktig å holde igjen litt her, sier maratonekspert Kristen Aaby. Foto: NTB Scanpix
TØFF START: Det venter en kilometer opp og en kilometer ned når startskuddet går i New York Marathon. - Det er viktig å holde igjen litt her, sier maratonekspert Kristen Aaby. Foto: NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du har kanskje løpt maraton før, men aldri i New York. Slik bør du legge opp treningen for å være i form til den store dagen om sju uker.

Kristen Aaby (55) fra Kvisle i Buskerud er kjent for sine gode prestasjoner både på løpende fot og i skisporet.

Han har ikke bare deltatt i New York City Marathon, men også vunnet klassen sin. Han beskriver arrangementet som helt spesielt.

- New York står på hodet hele denne helgen, og amerikanere vet å vise sin entusiasme. De roper og heier på deg uansett om du er først eller sist. Og det beste av alt; du føler at all støtten er oppriktig.

- Løypen gir deg også muligheten til å se deg rundt dersom du er i stand til å oppfatte det, og når du kommer i mål skal ikke medaljen legges i lomma. Da går du med den resten av helgen. Det er helt vanlig. Der spør de ikke etter tid og plassering, men beundrer deg for å ha fullført de 42 kilometerne. Det er utrolig gøy, sier Kristen Aaby til Dagbladet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.