Slik trollbandt «Radio mulla» Swat-befolkningen

Så gjorde han ferieparadiset om til et terrorvelde, forteller 22 år gammel pakistansk student.

1,7 MILLIONER PÅ FLUKT: Sju år gamle Nida Khan er en av de 1,7 millioner innbyggerne som har flyktet fra kampene mellom regjeringshæren og væpnede fundamentalister. Her er hun avbildet mens hun venter i en ambulanse i flyktningleiren Chota Lahore. Bildet er tatt onsdag denne uken. Foto: AP Photo/Greg Baker/SCANPIX
1,7 MILLIONER PÅ FLUKT: Sju år gamle Nida Khan er en av de 1,7 millioner innbyggerne som har flyktet fra kampene mellom regjeringshæren og væpnede fundamentalister. Her er hun avbildet mens hun venter i en ambulanse i flyktningleiren Chota Lahore. Bildet er tatt onsdag denne uken. Foto: AP Photo/Greg Baker/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Med sine følelsesladde radiosendinger vant Maulana Fazullah Swat-befolkningens hjerter. Han fikk tilnavnet «Radio mulla» for sine opprop om rettferdighet og kamp mot korrupsjon.

Så populær ble han at folket i Swat kom med pengegaver, smykker og klokker. De ga også sement, jern og treverk til byggingen av hans hovedkvarter langs Swat-elvas elvebredd, skriver britiske The Times i dag.

Avkappede hoderI løpet av et års tid hadde Maualana Fazullulah festet grepet om Swat. Sharia ble innført, og snart ble nattlige radiosendinger kringkastet over høytalere festet til lastebiler som kjørte rundt.

Handlinger som nå ble ansett som forbudt ble lest opp over FM-båndet. Det samme ble navnene på de som hadde forbrutt seg og skulle henrettes.

Skoler ble satt fyr på, lik hang opp ned i gatene, offentlig pisking og avkappede hoder med dollarsedler og papirlapper stappet opp i nesa, der det sto: «Dette er hva som skjer med spioner».

Alt dette har en 22 år gammel student i all hemmelighet rapportert om fra Pakistans en gang så idylliske Swat-dal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer