Slik tror de Madeleine ser ut nå

I morgen er det tre år siden Madeleine McCann forsvant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| 3. mai 2007 forsvant Madeleine McCann fra feriestedet Praia da Luz i Portugal.

Siden den gang har politi og privatetterforskere jobbet forgjeves for å finne ut hva som skjedde med den nesten fire år gamle jenta.

Foreldrene Kate og Gerry McCanns desperate søken etter datteren har vært gjenstant for enorm publisitet.

Nå har foreldrene frigitt en ny video av datteren.

- Vi leter fortsatt- Videoen er laget for å minne folk på at vi fortsatt leter etter Madeleine. Selv om hun ikke er i avisoverskriftene hver dag, betyr ikke det at ingenting blir gjort. Kate og Gerry bruker fortsatt store deler av livene sine på å lete etter Madeleine, sier familietalsmann Clarence Mitchell til SkyNews.

Videoen viser blant annet ekteparet McCann som svarer på eposter og telefoner hjemme i England. Filmen avsluttes med følgende melding:

Takk for at du ikke gir opp Madeleine. Sammen kan vi bringe henne hjem.

Mindre skyldfølelseI et intervju gitt til BBC World Service nylig, snakker ekteparet om hvordan de takler datterens forsvinning, tre år etter.

- Det vanskeligste er at du ikke vet hvordan du skal finne henne, hva som kreves. Spørsmålet er: Har alt som kan gjøres blitt gjort? Svaret på det er nei. Det har ikke vært noen aktiv politietterforskning på 18 måneder, sier Gerry McCann.

Kate McCann sammenliknet opplevelsen av å miste datteren med å kjempe mot kreft.

- Det er forskjellige typer tap, og jeg antar at å miste et barn er det hardeste man kan prøve å mestre. Å slåss mot kreft over lang tid er en liknende kamp. Forskjellen er at vi har en pågående leteaksjon, og alt det ukjente, sier hun.

Gerry McCann sier at skyldfølelsen er mindre nå, tre år etter.

- Skyldfølelsen sier Madeleine er borte, hvordan kan du hygge deg? Men den følelsen er mindre sterk enn den var, og jeg tror at hvis du skal kunne fungere normalt må du ha plass til latter og glede, sier han.

Du kan følge familien McCanns søk etter datteren på denne nettsiden.