Slik tror Obama at Trump vil bygge om Det hvite hus

Obama vitset med Trump og seg selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Fredag besøkte president Barack Obama de tornadorammede områdene i Alabama, der han konstaterte at han aldri hadde sett verre ødeleggelser.

I går kveld var han på et litt lystigere oppdrag.

Hvert år siden 1920 har den amerikanske presidenten og pressefolkene som jobber nærmest ham hatt en årlig festkveld. Barack Obama benyttet festmiddagen til å vitse om seg selv, pressefolkene og gi noen spark til Donald Trump.

Trump har forsøkt å så tvil om at Barack Obama faktisk er født i USA, og til slutt valgte Det hvite hus å offentliggjøre Obamas fullstendige fødselsattest.

Under middagen lovte han å presentere en video fra fødselen, før han satt på et klipp fra Disney-filmen «Løvenes konge», som viser Simba blir vist fram for løvestammen.

Obama sa videre om Trump, som var i salen:

- Nå kan han fokusere på viktigere ting, som for eksempel: Landet vi egentlig på månen? Hva skjedde egentlig i Roswell? Og hvor er Biggie og Tupac (døde rapartister, journ.anm)?

Du kan se utdrag fra talen i videospilleren øverst i denne saken.

TRUMPS HVITE HUS: Obama viste fram denne illustrasjonen under talen. Foto: EPA/MARTIN H. SIMON / POOL/Scanpix
TRUMPS HVITE HUS: Obama viste fram denne illustrasjonen under talen. Foto: EPA/MARTIN H. SIMON / POOL/Scanpix Vis mer

Obama brukte også oppmerksomheten om bakgrunnen hans til å slå vitser om flere mulige republikanske presidentkandidater, som at Michele Bachmann egentlig kommer fra Canada, at Tim Pawlentys mellomnavn er «Hosni» og at Jon Huntsman egentlig foretrekker å snakke kinesisk.

Presidenten vitset også om sin egen kone, som leder en kampanje for å få amerikanske barn til å bli sunnere og friskere.

- Jeg ga barna godteri i påskeegget, men hun tok det ut av hendene deres med en gang, sa Obama.

Obama brukte ikke bare taletiden til å vitse. Han uttrykte sin medføelsele til ofrene i de tornadorammede områdene i Alabama, og snakket om hvor problematisk det er at journalister blir utsatt for vold på grunn av jobben de gjør i ulike deler av verden.

Presidenten måtte også tåle å bli vitset med selv. Seth Meyers fra «Saturday Night Live» fulgte opp etter Obamas tale, og sa blant annet at han visste om en kandidat som helt sikkert ville slått Obama i 2012-valget:

- Barack Obama fra 2008. Dere ville elsket ham, sa Meyers.

Michael Stipe fra REM og Steven Tyler fra Aerosmith var begge i salen. Det var også Jon Hamm, kjent fra «Mad Med», Zach Galifianakis, kjent fra «Hangover» og Jane Lynch, kjent fra «Glee» var også tilstede.

PÅ MIDDAG: Donald Trump kom sammen med kona Melania (til høyre). Foto: REUTERS/Jim Bourg/Scanpix
PÅ MIDDAG: Donald Trump kom sammen med kona Melania (til høyre). Foto: REUTERS/Jim Bourg/Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer