Slik underbygger han sin teori

Biograf Tor Bomann-Larsen har fått eksklusiv tilgang til en rekke private og kongelige arkiver. Her har han funnet dokumentene som underbygger hans teori.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er helt unik dokumentasjon Bomann-Larsen har funnet. Ikke minst fant han flere interessante opplysninger i en eske med uregistrerte papirer på Slottet i Oslo. Ved å sette sammen opplysninger fra 30 forskjellige arkivkilder underbygger han sine funn. Her er kildene som ble mest brukt til å underbygge historien om dronning Mauds svangerskap.

 Om Mauds innleggelse på hospitalet i Welbeck Street:

Denne opplysningen har aldri tidligere vært fremme. Bomann-Larsen viser i boka til et brev som prinsesse Victoria skrev fra Danmark. Han viser også til et brev som Victoria skrev til kusinen Xenia. Brevet er datert 30. september og oppbevares i Den Russiske Føderasjons Statsarkiv i Moskva.

 Om Mauds opphold på hospitalet:

Et sentralt dokument er dronning Mauds bønnebok. I denne boka gjorde dronningen daterte notater om sitt liv. Boka oppbevares på det kongelige slott i Oslo. Under oppholdet på hospitalet fikk hun to pressede blomster av sin far kongen og prinsesse Victoria. Blomstene er lagt inn i Mauds bønnebøker.

 Om kong Haakons bevegelser mens Maud lå på hospitalet:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer