Slik unngår du at smarttelefonen tappes for batteri etter en halv dags bruk

Lader du riktig?

OPPLEVD DET FØR? Du har fortsatt mye igjen av dagen, men laderen ligger hjemme, og batteriet på smarttelefonen går nedover og nedover... Nå hevder ei nettside å ha de beste tipsene til hvordan du holder på batteriet lengst mulig.
OPPLEVD DET FØR? Du har fortsatt mye igjen av dagen, men laderen ligger hjemme, og batteriet på smarttelefonen går nedover og nedover... Nå hevder ei nettside å ha de beste tipsene til hvordan du holder på batteriet lengst mulig.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det mest åpenbare er det kanskje ikke så mye å få gjort noe med: Spiller du «Candy Crush» eller «Doodle Jump» dagen lang, eller går rundt med GPS-en slått på mens du surfer nettet, ja, da kommer batteriet til å gå tomt.

Men, ifølge teknologinettsida Gizmodo, er det håp for oss med smarttelefon. Det finnes nemlig minst to måter å jukse seg til lenger batteri-liv.

- Kan ødelegge batteriet Nettsida knuser myten om at det viktigste er at batteriet lades helt ut, før det igjen fullades: Det er ikke bra for batteriet, ifølge Gizmodo.

Faktisk kan det heller ødelegge dersom du fullader telefonen for ofte.

• Forsøk å holde batteriet på over 50 prosent hele tida. Å gå fra helt fulladet til helt utladet hjelper ikke, det kan bare forverre levetida, skriver de.

Teknologi-nettsida mener derfor at man bør holde batteriet mellom  40 og 80 prosent, ikke over og ikke under. «Må» du fullade likevel, mener de at man med fordel kan lade fra tomt til helt fullt én gang i måneden - men ikke mer.

- Like ødelagt selv om du lar den ligge De mener videre at batteriets verste fiende er varmen. Det er kanskje ikke et helårs-problem for oss nordmenn, men det kan altså være greit å holde smarttelefonen ute av det verste sollyset når en er i varmere strøk.

• Holder temperaturen seg ved 32 grader vil litium-batteriet miste seks prosent av maksimum-kapasiteten sin på ett år. Batterikapasiteten blir like ødelagt enten den er under bruk eller ikke, så lenge det er varmt nok ute, ifølge nettsida.

Når såkalte litiumbatteriene skal vare i tre til fem år, ifølge nettsida, som avslutter med at telefonen kanskje innen den tid uansett har blitt erstattet med en nyere versjon av telefonen..