Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik unngår du innbrudd i påska

Gjem flatskjermen før du drar til fjellet. Se innbruddsvett-reglene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I natt ble det klart at det vil bli en mindre påsketyv å bry seg om i høytiden.

I Manglerud-området ble en bærumsmann pågrepet av oslopolitiet i forbindelse med et innbruddsforsøk i bydelen.

- Vi har hatt en voldsom oppsving av innbrudd mot private boliger siden jul. Bare de siste to månedene har vi hatt cirka 100 innbrudd. Det liker vi dårlig. Hjemmene til folk er der folk skal føle seg tryggest, sier stasjonssjef Gro Smedsrud ved Manglerud politistasjon til Dagbladet.no.

Unngå innbrudd i påska

Nå stålsetter hun og resten av politistaben seg til påska. Mange reiser bort i ferien, men ifølge Smedsrud er det ikke nødvendig å dra langt vekk for å bli rammet av innbruddstyver.

- Nå om dagen er de svært målretta. De kan slå til mens du er ute og handler, sier politistasjonsjefen.

Men det er mye du kan gjøre for å unngå å bli frastjålet verdisakene dine i hjemmet.

- Det handler om å gjøre det vanskelig og lite attraktivt for tyvene, sier Smedsrud.

SI I FRA HVOR DU DRAR: Be naboen holde et ekstra øye til huset eller leiligheten din før du drar på påskeferie i år, er blant tipsene fra politiet. Dette bildet er fra i fjor etter at en chilensk fotballbande slo til mot en leilighet i denne blokka i Groruddalen i Oslo. Foto: NINA HANSEN
SI I FRA HVOR DU DRAR: Be naboen holde et ekstra øye til huset eller leiligheten din før du drar på påskeferie i år, er blant tipsene fra politiet. Dette bildet er fra i fjor etter at en chilensk fotballbande slo til mot en leilighet i denne blokka i Groruddalen i Oslo. Foto: NINA HANSEN Vis mer

Hun sier at man bør ikke la det lyse lang vei at du er på påskeferie i dagene som kommer.

- Tyvene sjekker ofte huset ditt på forhånd. De kikker inn i vinduene om det er noe interessant innenfor. De slår ofte til via vinduene eller verandadører i førsteetasje, sier hun.

Hun råder publikum om å gjemme vekk verdisakene, og da aller helst artikler som flatskjermer og PCer.

- Men ikke la pass og identitetspapirer ligge synlig. De kan brukes mot deg senere. Ta de gjerne med deg. Gjem også vekk løse gjenstander som stiger og store steiner i hagen, sier Smedsrud, som legger til at tilreisende bander er de mest profesjonelle.

Bli venn med naboen!

Dersom du reiser vekk for den kommende høytiden, råder Smedsrud deg om å ta kontakt med naboen og be de holde et ekstra øye på boligen din.

- Vi må ta vare på hverandre. Be naboen ta inn posten din, sier hun.

Hun råder også ale som ser noe mistenkelig rundt naboens hus ta kontakt med politiet.

- Noe som har vist seg å være veldig hjelpsomt for politiet er når publikum tar MMS-bilder av det de ser som mistenkelig. Noter bilnummer og signalement av mennesker som snoker rundt, sier hun.

Men politistasjonssjefen har et påskeønske som kan hindre alle mulige innbrudd:

- Vi får håpe innbruddstyvene også drar på påskeferie i år!

RÅDER DEG: Gro Smedsrud, politistasjonssjef ved Manglerud politistasjon, opplever en innbruddsboom i sitt distrikt nå før påske. Hun ber publikum gjøre det vanskelig for tyvene i ferien.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media