Slik unngår du salmonellafella

Elleve nordmenn ble smittet etter harryhandel.

IKKE FARLIG - HVIS RIKTIG TILBEREDT: Kjøtt - så vel norsk som utenlandsk - er trygt å spise hvis det er riktig håndtert og varmebehandlet. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX
IKKE FARLIG - HVIS RIKTIG TILBEREDT: Kjøtt - så vel norsk som utenlandsk - er trygt å spise hvis det er riktig håndtert og varmebehandlet. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Danmark er oppskaket etter meldingen om at fire dansker er døde og 79 sendt til lege etter å ha spist medisterpølser med opphav på to forskjellige slakterier i landet. Kjøttet fra slakteriene har også funnet veien til Norge via svenskehandel, og her til lands ble elleve smittet.

Det norske sykdomsutbruddet ble sporet til de danske slakteriene etter en grundig etterforskning som involverte myndighetene i både Norge, Sverige og Danmark.

Utbruddet over Karin Nygård, seniorrådgiver ved Folkehelseinstituttet (FHI), er godt kjent med sykdomsutbruddet.

- Dette skriver seg fra rundt juletider i fjor, og vi har ikke hatt nye pasienter siden; utbruddet er over, sier Nygård til Dagbladet.no.

Alle de norske pasientene skal nå være friske. Nygård tror oppstusset i Danmark skyldes at FHIs danske mostykke Statens Serum Institut (SSI) i går publiserte rapporten om salmonellautbruddet.

Rapporten slår fast at utbruddet av Salmonella Typhimurium, av undertypen U288, var spesielt i og med at det spredte seg til alle de skandinaviske landene, og at sporingsprosessen understreker viktigheten av et nordisk samarbeid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer