Slik unngår du nytt infarkt

Det er ingen faste regler for hvordan pasientene skal følges opp etter et hjerteinfarkt. En del føler seg overlatt til seg selv.

FASTE RUTER: Siden Wolfgang Töpfer bestemte seg for å begynne å gå for å komme i form 6. oktober 2014, har han gått åtte millioner skritt og tilbakelagt 7500 kilometer -  Töpfer har ulike apper og skritteller på telefonen som motiverer. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
FASTE RUTER: Siden Wolfgang Töpfer bestemte seg for å begynne å gå for å komme i form 6. oktober 2014, har han gått åtte millioner skritt og tilbakelagt 7500 kilometer - Töpfer har ulike apper og skritteller på telefonen som motiverer. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er altfor lite oppmerksomhet på å hindre nye infarkter, sier Helge Istad, lege og helsefaglig rådgiver innen hjertesykdom i LHL. Han mener oppfølgningen etter hjerteinfarkt er for tilfeldig.

- Sykehuset starter behandling, etter det blir det overlatt til fastlegen å kontrollere om behandlingsmålene nås, sier Istad.

- For mange

95 prosent av pasientene overlever i dag et hjerteinfarkt. Tallene fra Norsk hjerteinfarktregister viser at 12555 pasienter fikk et hjerteinfarkt i 2014. 30 prosent av dem hadde hatt infarkt før.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer