Slik unngikk Kristoffer (22) sin store skrekk, da kompisen utfordret ham til å hoppe i havet

Badet med reptiler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sjansen er antakeligvis stor for at enten du eller noen du kjenner har kastet seg på den nye, iskalde badetrenden, som for tida herjer i sosiale medier.

Det hele går ut på at en utfordrer bekjente til å bade. De får 24 timer på å kaste seg uti et tidlig vårbad, ellers må de ta straffen som utfordreren har satt, enten det er å støtte et veldedig formål, spandere alkohol eller brus eller gi bort en kinotur.

Premien ved å klare utfordringen er å få lov til å nominere nye.

Denne uka nådde den iskalde utfordringen Kristoffer Haraldseid Espeland (22). Akkurat dét hadde han nok grudd seg litt til:

- Jeg er livredd for saltvann og alt som lever i det. Også er jeg veldig pinglete når det kommer til alt som har med kulde å gjøre, sier han til Dagbladet.

Badet med reptiler Men 22-åringens konkurranseinstikt og trange student-budsjett tillot ham likevel ikke å takke nei til utfordringen og dermed ta straffen om å spandere et brett med cola til kompisen.

Derfor måtte han være kreativ.

- Han som utfordra meg spesifiserte heldigvis ikke at jeg måtte bade ute. Så da bestemte jeg meg for å være kreativ. Jeg jobber jo i Reptilparken, og fikk tommel opp fra sjefen om å bade med hodet over vann, sammen med en Alligatorsnappskilpadde og en Brillekaiman.

Onsdag morgen hoppet Kristoffer dermed oppi til reptilene.

- Mange ville kanskje heller valgt iskaldt saltvann enn å bade med reptiler. Var du ikke redd?

- Nei. Vi visste at risikoen for at dyrene skulle oppføre seg aggressivt var veldig lav. Ellers ville vi ikke gjort det.

- Kjent for å bite hardt - Alligatorsnappskilpadda er kjent for å bite hardt, men den er tung og kan ikke engang svømme, så den bruker lang tid på bevegelser. Brillekaiman er en krokodilleart, men den er så liten og sky og hadde aldri turt å gjøre noe mot meg, sier Kristoffer.

Riktignok holdt han øye med reptilene hele tiden.

- Jeg fulgte godt med dem. Men jeg slappet faktisk mer av enn jeg trodde jeg skulle gjøre. Jeg satte meg jo ned og plaska litt, og bada mye mer enn jeg hadde trodd.

- Skulle det gå galt måtte jeg ha drukket vannet. Da kunne jeg sikkert fått salmonella.

Skuffet kompisene Utfordrer-kompisen godkjente Kristoffers bading, og 22-åringen har fått mange kommentarer på videoen, siden han la den ut på Facebook onsdag.

- Noen var veldig sjalu, og mange syns det var kreativt og morsomt, selv om noen av kompisene mine også ble litt skuffa.

- Fordi det hadde vært enda morsommere å se deg bade i iskaldt saltvann?

- Ja, hehe. Jeg er ikke meg selv når jeg bader i kaldt vann. Jeg blir helt gal og skriker og alt mulig. Jeg tror nok de fleste hadde ønsket å se meg sånn. Men jeg vred meg unna ganske lett, sier han fornøyd.

ALLIGATORSNAPPSKILPADDE:  Alligatorsnappskilpadder biter veldig hardt, men beveger seg sakte. Dette er Leonardo, en amerikansk alligatorsnappskilpadde oppkalt etter en av figurene i «Teenage Mutant Ninja Turtles», fotografert i Australia i 2000. Han var da nettopp blitt funnet igjen, etter å ha blitt stjålet fra en reptilpark 21 år tidligere. Foto: David Gray / Reuters / NTB Scanpix
ALLIGATORSNAPPSKILPADDE: Alligatorsnappskilpadder biter veldig hardt, men beveger seg sakte. Dette er Leonardo, en amerikansk alligatorsnappskilpadde oppkalt etter en av figurene i «Teenage Mutant Ninja Turtles», fotografert i Australia i 2000. Han var da nettopp blitt funnet igjen, etter å ha blitt stjålet fra en reptilpark 21 år tidligere. Foto: David Gray / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

- Også fikk jeg jo bada med krokodiller i samme slengen. Da kan jeg sjekke det av «to do»-lista mi.

Hadde ikke råd til å tape - Hva hadde du gjort om sjefen sa nei til stuntet?

- Da måtte jeg ha fylt en badebalje med masse skum og vasket meg en eller annen plass. Det ville jo være mye kjedeligere, men jeg kunne jo ikke ha tapt, et brett cola ligger ikke akkurat inne i studentbudsjettet mitt.

Likevel håper han ikke at folk følger i hans fotspor når de får badeutfordringen.

- Nei, jeg håper ikke folk blir så kreative at de bader med krokodiller.

BRILLEKAIMAN: Brillekaimanen er en liten krokodilleart. Men de er så sky, at Kristoffer sier den aldri ville turt å bite. Denne er fotografert i Parc Phoenix i Nice. Foto: Escaladix / Wikimedia Commons
BRILLEKAIMAN: Brillekaimanen er en liten krokodilleart. Men de er så sky, at Kristoffer sier den aldri ville turt å bite. Denne er fotografert i Parc Phoenix i Nice. Foto: Escaladix / Wikimedia Commons Vis mer