Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik unnslapp John O'Brien (83) gisseltakeren

- Har aldri følt meg så lettet som da jeg rundet hjørnet og så de bevæpnede politifolka.

KOM SEG UNNA: Gislene John O'Brien (til venstre) og Stefan Balafoutis greide å komme seg unna gisseltakeren før politiet stormet kafeen i Sydney noen timer seinere. Foto: William West / AFP / NTB Scanpix
KOM SEG UNNA: Gislene John O'Brien (til venstre) og Stefan Balafoutis greide å komme seg unna gisseltakeren før politiet stormet kafeen i Sydney noen timer seinere. Foto: William West / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 16 timer etter at mannen som kalles «hatets sjeik» tok 17 gisler på Lindt-kafeen i Sydney, endte politiet gisselaksjonen ved å storme stedet.

Skulle bare ta en kjapp kaffe Innen politiet stormet kafeen hadde fem gisler greid å flykte.

Blant dem var John O'Brien (83).

I natt, norsk tid, delte han historien sin med australske medier.

Pensjonisten hadde vært hos øyelegen da han stakk innom Lindt Chocolate Cafe for å kjøpe en kopp kaffe.

- Jeg skulle bare til øyelegen mandag morgen for min årlige sjekk, og stakk deretter innom Lindt-kafeen for å ta en kjapp kaffe, sier han til ABC News.

Oppdaget grønn knapp Etter flere timer som gissel kom han seg unna sammen med advokaten Stefan Balafoutis og Paolo Vassallo, som var på jobb på kafeen.

Mennene lyktes i å komme seg unna etter at de hadde oppdaget en grønn knapp på en av dørene.

- Jeg har aldri vært så lettet som da jeg rundet hjørnet og så de bevæpnede politifolka som ventet der, sier han til ABC News.

- Jeg er så takknemlig for å være hjemme med min fantastiske kone, Maureen, og jeg vil takke media som har opptrådt med respekt og alle i Australia for deres vennlighet og støtte.

Kondolerer O'Keefe overbringer også sine kondolanser til Katrina Dawsons og Tori Johnsons pårørende.

Advokaten Dawson og kafésjef Johnson er identifisert som de to drepte gislene etter den dramatiske gisselsituasjonen i Sydney.

Også gisseltakeren, Man Haron Monis, døde under aksjonen.

Var løslatt mot kausjon Politisjef Catherine Burn bekreftet i går at gjerningsmannen var løslatt mot kausjon da han begikk ugjerningen.

- Jeg kan bekrefte at han var løslatt mot kausjon. Jeg ønsker ikke å dras inn i noen diskusjon, men han var en kjenning av politiet og han var løslatt mot kausjon, sa hun.

Politidirektør Andrew Scipione forteller onsdag at politiet hadde bedt domstolen om å nekte Monis løslatelse mot kausjon.

BLOMSTERHAV: Mange la ned blomster på Martin Place i Sydney til minne om de to som ble drept under gisseldramaet på mandag. Foto: Dean Lewins / EPA / NTB Scanpix
BLOMSTERHAV: Mange la ned blomster på Martin Place i Sydney til minne om de to som ble drept under gisseldramaet på mandag. Foto: Dean Lewins / EPA / NTB Scanpix Vis mer

- Fra første stund var vi bekymret for at denne mannen fikk kausjon, sier han.

TOK GISLER: Gisseltakeren Man Haron Monis var en kjenning av politiet. Han beskrives som psykisk syk. Foto: Dean Lewins / EPA / NTB Scanpix
TOK GISLER: Gisseltakeren Man Haron Monis var en kjenning av politiet. Han beskrives som psykisk syk. Foto: Dean Lewins / EPA / NTB Scanpix Vis mer