Slik var Anne kledd

Denne tegningen viser hvordan Anne Slåtten (22) så ut da hun gikk hjemmefra om morgenen for ei uke siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FØRDE (Dagbladet): Ingen av hennes personlige eiendeler er borte, og dermed mener politiet at drapsmannen ikke var ute etter å stjele noe fra henne.

Tegningen, som Dagbladet har laget basert på informasjon fra politiet, kan være til hjelp for etterforskerne i drapsjakten.

- Vi vil oppfordre alle som har sett en person som likner, om å ta kontakt med politiet. Vi er svært interessert i observasjoner av Anne Slåtten søndag morgen, sier lensmann Kjell Fonn til Dagbladet.

For etterforskerne er det en gåte at bare to personer har sett Anne Slåtten i løpet av hennes gåtur fra hybelen på Hamretunet til stedet hun ble overfalt og kvalt.

Mangler ikke eiendeler

Anne Slåtten hadde på seg brune joggesko med to loddrette, hvite striper fra sålen og opp mot rista. Stripene var på begge sider. Hun var iført en kritthvit dongeribukse, som var trang i livet og nedover lårene, men vid rundt anklene.

På overkroppen hadde hun en svart hettegenser med en smal, men godt synlig, hvit stripe over brystet. Hettegenseren var hoftelang, og med glidelås helt opp til halsen. Da hun ble funnet, var glidelåsen trukket helt opp. Under genseren hadde hun en burgunderrød genser, men den var ikke synlig. Hun bar på en svart skulderveske, som var 20 cm bred og 15 cm høy. Ifølge et vitne Dagbladet har snakket med, hadde hun håret utslått.

Håndveska ble funnet to- tre meter fra stedet 22-åringen ble drept. Også mobiltelefon og hybelnøkler er funnet. Lommeboka ble funnet i et låst garderobeskap på arbeidsplassen.

 SLIK SÅ HUN UT: Anne Slåtten hadde på seg kritthvit dongeribukse og svart hettegenser da hun gikk hjemmefra om morgenen for ei uke siden. Joggeskoene var brune og hun bar på en svart håndveske. Tegning: Esther Maria Bjørneboe
SLIK SÅ HUN UT: Anne Slåtten hadde på seg kritthvit dongeribukse og svart hettegenser da hun gikk hjemmefra om morgenen for ei uke siden. Joggeskoene var brune og hun bar på en svart håndveske. Tegning: Esther Maria Bjørneboe Vis mer

- Gikk på normal måte

Sykepleierstudenten gikk hjemmefra cirka klokka 06.50. Som Dagbladet skrev i går, ble hun observert av en kvinne i begynnelsen av 40-åra like ved Fossebrua klokka 07.00. Dette er rundt en kilometer fra åstedet. Like etterpå hørte et vitne et forferdelig skrik, men det er lite trolig at skriket kom fra sykepleierstudenten.

Noen minutter over 07.00 ble Slåtten observert i krysset Angedalsveien/Grovene, cirka 800- 900 meter fra stedet hun ble funnet drept. Lensmann Kjell Fonn sier at kvinnen gikk på normal måte, og ikke gjorde noen unormale bevegelser.

Dermed sitter etterforskerne igjen med en strekning på rundt 800-900 meter, vel ti minutters gange, der ingen foreløpig har sagt at de så 22-åringen.

Ti mystiske minutter

Kripos-analytikerne Lena Reif og Mads Blomfeldt gjør nå en meget viktig jobb foran datamaskinene i første etasje på lensmannskontoret i Førde.

Helt sentralt står de ti mystiske minuttene, der ingen har sett Slåtten - verken alene eller sammen med noen.

Dermed kan det ha skjedd noe med sykepleierstudenten etter den siste observasjonen noen hundre meter fra åstedet, som var i ei dump to og en halv meter fra Angedalsveien. Så langt har to bilister og to syklister meldt at de var i området rundt tidspunktet Slåtten ble drept. Disse vitnene sier at de ikke så noe spesielt.

Derfor utelukker ikke politiet at 22-åringen kan ha blitt tvunget inn i en bil, og av en eller annen grunn kommet seg ut av bilen ved åstedet. Der kan hun ha blitt tvunget inn i buskene.

- Vi er nå i gang med et omfattende registreringsarbeid med hvem som var i området. Dette tar tid. Vi har tatt høyde for at det kan bli en langvarig etterforskning, sier lensmann Kjell Fonn.