Slik var Behring Breivik kledd for å drepe

Valgte de billigste løsningene.

TUNG HJELM: Denne hjelmen ble brukt av Anders Behring Breivik under bombeangrepet i regjeringskvartalet. Den veier mellom fire og fem kilo. På vei til Utøya la han den igjen i bilen.  Foto: Jacques Hvistendahl
TUNG HJELM: Denne hjelmen ble brukt av Anders Behring Breivik under bombeangrepet i regjeringskvartalet. Den veier mellom fire og fem kilo. På vei til Utøya la han den igjen i bilen. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dette er klærne Anders Behring Breivik (32) hadde på seg under bombeangrepet i regjeringskvartalet og under massakren på Utøya 22. juli.

Klærne er helt vanlige og billige svarte klær, med hjemmelagede politimerker ment for å lure folk i hans vei. Ved første øyekast kan merkene se ekte ute. Ser man nærmere etter oppdager man at politiemblemene er skrevet ut på en printer.

- Dette er merker han selv har skannet inn og så printet ut i Tsjekkia, sier prosjektleder Håvard Eide i politets etterforskningsgruppe for våpen, ammunisjon og personlig utstyr til Dagbladet.

Villedet ofrene Både på Utøya og i regjeringskvartalet har det vist seg at den simple og falske uniformen villedet ofre og vitner til å tro han var politimann.

Som i så mye av utstyret Breivik har skaffet seg, ser pris ut til å ha vært avgjørende. Hjelmen han kjøpte via et israelsk nettsted veier mellom fire og fem kilo. Stålhjelmen tåler beskytning opp til kaliber 7.62 og ble brukt av Breivik i regjeringskvartalet. Den var derimot så upraktisk at Breivik valgte å legge den igjen i bilen da han skulle over til Utøya. En lettere hjelm i et mer moderne materiale har en langt høyere pris, ifølge det israelske selskapets nettsider.  Spredte ammo-kjøp Som Dagbladet tidligere har avslørt hadde Breivik risset inn norrøne runer i glocken og rifla han brukte. Våpnene ble tidlig sporet til å være i Breiviks eie. Allerede 23. juli ble de norske våpenselgerne avhørt. Det neste politiet gjorde var å spore ammunisjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer