Dark Room

Slik var de overgrepssiktedes hemmelige chattesamtaler på det mørke nettet

I hemmelige chattesamtaler via det mørke nettet snakker personer politiet har etterforsket i operasjon «Dark Room» om å dope småbarn og kidnappe unger på vei hjem fra skolen.

PRESSEKONFERANSE: Politiet i Bergen har jobbet med stort sakskompleks om overgrep mot barn. 51 personer er siktet i saken, og søndag ettermiddag holdt politiet en pressekonferanse. Se langversjon av pressekonferansen her, noen sekvenser fra pressekonferansen er utelatt i dette klippet. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 51 personer er til nå siktet i det Vest politidistrikt kaller den største overgrepssaken mot barn i Norge.

I arbeidet med operasjon «Dark Room» har politiet beslaglagt 150 terabyte overgrepsmateriale.

Alle samfunnslag

Blant de siktede er en advokat, flere ingeniører, en førskolelærer, og en økonom. Ifølge NRK er flere politikere også siktet.

De involverte kommer fra alle samfunnslag og bor i flere forskjellige deler av Norge.

Noen ting har de imidlertid til felles:

De er menn, mange av dem har høyere utdanning, de er godt bevandret i de mørke krokene av det krypterte nettet, og de tenner seksuelt på overgrep mot barn.

Og: De er livredd for at noen får vite om det.

– Flere av dem er tilsynelatende velfungerende ressurspersoner i sine nærmiljø, og familie og omgivelser har gjerne reagert med sjokk når vedkommende blir tatt, forklarte påtaleansvarlig Janne Ringset Heltne søndag.

Diskuterer babyer

I chatteloggene politiet har beslaglagt, fantaserer menn om overgrep mot barn helt ned i spedbarnsalder. På det mørke nettet har flere av dem klart å holde lystene sine hemmelig for andre enn hverandre - fram til politiets teknologi og etterforskning innhentet dem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer