Slik var den dramatiske redningsaksjonen på Utøya

Ambulanse- og helsepersonell jobbet på spreng. Vi advarer mot sterke bilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):Redningsarbeiderne og politiet har jobbet under kaotiske forhold gjennom natten og i morgentimene i dag. I videoen over ser man ambulanse- og helsepersonell som jobber med å hjelpe ungdommene og frakte de skadde vekk fra stedet i går.

Mange av ungdommene er tydelig i sjokk, de gråter og holder rundt hverandre.

Minst 84 personer er bekreftet drept etter massakren på AUF-leiren på Utøya i går. Det vil si at det er til sammen minst 91 drepte etter gårsdagens to hendelser, etter at sju er bekreftet drept, og ni er hardt skadet, etter bombingen av regjeringskvartalet.

Politiet søker fortsatt etter flere døde.

- Jublet mens han skjøt Rundt 500 ungdommer var samlet på øya for AUFs årlige sommerleir. Særlig mange skal ha kommet ut fredag for å høre Gro Harlem Brundtland tale.

Vitner forteller at det brøt ut full panikk da en mann kledd som politi komm inn i leiren og begynte å skyte vilt rundt seg da ungdommen samlet seg rundt ham.

- Han jublet og kom med seiersrop mens han skjøt folk, forteller Nicoline Bjerg Schie (21) til Dagbladet.

Hun glemte seg i flere timer i en klippe på øya, og forteller at hun, og de omtrent ti andre hun gjemte seg med, hørte folk bli skutt rett ved, men at de ikke kunne løpe ut og hjelpe dem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer