+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Listhaug tilbake i regjeringen

Slik var det skjulte spillet

Forhandlingene på Granavolden ble brukt til å forbedre forholdet mellom KrF og Sylvi Listhaug. Intern e-post i KrF viste fredag at skepsisen fortsatt er enorm.

DET MÅTTE BLI SYLVI: Siv Jensen behøvde en nestleder i regjering, og da var Sylvi Listhaug eneste alternativ. KrF og Venstre skal ha blitt forberedt på at utnevnelsen ville komme, men mange i Frp ante ingenting. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
DET MÅTTE BLI SYLVI: Siv Jensen behøvde en nestleder i regjering, og da var Sylvi Listhaug eneste alternativ. KrF og Venstre skal ha blitt forberedt på at utnevnelsen ville komme, men mange i Frp ante ingenting. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

GARDERMOEN (Dagbladet): At Sylvi Listhaug kunne komme til å vende tilbake som statsråd, har ligget i kortene en god stund, sier en kilde i regjeringsapparatet til Dagbladet.

At det skjer nå har ikke minst med nestlederkabalen i Frp å gjøre, forteller kilden.

Siv Jensen har vært uten en nestleder i regjeringsapparatet siden Per Sandberg gikk av og Ketil Solvik-Olsen søkte avskjed for å flytte til USA. Når Listhaug nå kommer på plass rundt Kongens bord, vil Jensen ha noen å delegere viktige oppgaver til, poengteres det av kilder.

Terje Søviknes, som er innstilt til den andre nestlederposisjonen i partiet, ble vurdert som uaktuell til å ta en ny regjeringsjobb nå. Av hensyn til familien gikk Søviknes av ut av regjering i august i fjor. Å hente tilbake Listhaug var dermed Siv Jensens eneste mulighet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.