Politiet etterforsker:

Slik var Erna-festen

- Paradoksalt at vi lovlig kunne hatt 20 til 30 tilfeldige gjester i samme lokale innenfor reglene, sier tv-kokk og sjef på 60-årsrestauranten.

32 ÅR I HALLINGSTUENE: Ekteparet Berit Kongsvik og Frode Aga har lang erfaring og etter hvert eierskap til Hallingstuene. Foto: Jostein Sletten / Dagbladet.
32 ÅR I HALLINGSTUENE: Ekteparet Berit Kongsvik og Frode Aga har lang erfaring og etter hvert eierskap til Hallingstuene. Foto: Jostein Sletten / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er trasig for Erna, er den umiddelbare kommentaren fra restaurantekteparet Berit Kongsvik og Frode Aga på Geilo.

Torsdag kveld beklaget statsminister Erna Solberg en overtallig feiring av sin 60-årsdag på deres restaurant Hallingstuene.

Solberg-familien var 13 til bords, fordelt på tre bord, i en adskilt avdeling uten andre gjester, med plass til 48 personer før de første corona-restriksjonene kom, får Dagbladet opplyst av restauranteieren.

Den eneste som ikke var i Hallingstuenes adskilte selskapsavdeling, var 60-årsjubilanten selv. Statsminister Erna Solberg måtte til legesjekk for øyeproblemer, og gikk glipp av feiringen fredag 26. februar – to dager etter bursdagen.

Men beklagelsen over at 13 var samlet i stedet for smitteverntaket på 10, er det statsministeren og jubilanten selv som har tatt i repriser.

Fredag opplyser Sør-Øst politidistrikt at politiet skal sette i gang etterforskning for å finne ut om det var brudd på smittevernforskriftene under statsministerens Geilo-feiring.

I tillegg var gjengen samlet til sushimiddag dagen etter, hvor også statsministeren var til stede.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer