Slik var gambling- brødrenes ville luksusliv

Ifølge FBI bygget Tvedestrand-brødrene «Leo» (40) og «Muslingspiseren» (42) opp en gigantisk gambling-pyramide. Pengene sine brukte de på luksuseiendommer og et heftig partyliv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I USA er de to brødrene med bakgrunn fra Norge, Peru og USA, siktet for ulovlig gambling, hvitvasking, trusler og utpressing av gamblingkunder med spillegjeld.

De to brødrene skal ha vokst opp i Norge og gått på skole her. Men begge er tidligere dømt for ulovlig gamblingvirksomhet i USA. Da de startet Macho Sports, ble dette først registrert i Panama 2. mai 2002. I 2008 ble firmaet flyttet til Perus hovedstad Lima. Derfra skal de ha pleiet en stor kundekrets, hovedsakelig rundt Los Angeles og San Diego i California.
 
I Peru skal de ifølge FBI ha brukt stråmenn som eiere av selskapet, men det i virkeligheten var de to norsk-amerikansk-peruvianske brødrene som cashet inn. Og flere kilder beskriver hvordan brødrene levde et heftig luksusliv for sine penger:

Byens beste hotell Nå står den 42-årige storebroren i Peru oppført som direktør for et fasjonabelt hotell i Lima, som i anmeldelser på nettet beskrives som «Limas beste partyhotell». Etter det Dagbladet får opplyst fra informerte kilder skal brødrene også eie hotellet - som har fått det norskklingende navnet «Aquavit hotel».
 
I en egenprodusert musikkvideo på nettet synger 42-åringen selv om kallenavnet «muslingspiseren». Videoen - der mannen synger om sin appetitt på oralsex - skal være filmet i bassenget på dette hotellet, og 42-åringen bokstavelig talt bader i bikinikledde unge damer og flotter seg i baren.

Flere personer i Tvedestrand, som har kjent brødrene i flere tiår, forteller om sagnomsuste turer til et landsted i Lyngør, med livvakter, kokk og høy partyfaktor.

Penger til Norge Politiet mener at det er overført anslagsvis 20-30 millioner fra den illegale gambling-ringen, til Norge. I går ble brødreparets 65 år gamle onkel, varetektsfengslet, siktet for heleri. Politiet mener han har bidratt til å sluse penger fra den illegale virksomheten inn i Norge.
 
- Det har gått over noen år. De har bistått med å overføre i alle fall deler av beløpet, sier politiadvokat i Agder politidistrikt Geir Magne Søfteland.
 
De to norskamerikanske brødrene er begge registrert med betydelige formuer i Norge:
 
Den ene broren, en 40-åring fra Tvedestrand, sto i 2011 registrert med 16 millioner i formue men bare snaut 300 000 i inntekt.
 
Broren, en 42-åring bosatt på Bygdøy og i Tvedestrand, hadde i 2011 en formue på 13,4 millioner, og en inntekt på drøyt 200 000. De tidligere årene hadde han enda lavere inntekt.
  Millionvilla på Bygdøy Ifølge Eiendomsbasen er det ikke mer enn seks uker siden den 42 år gamle firebarnsfaren kjøpte en stor familievilla på fasjonable Bygdøy i Oslo for over 14 millioner kroner.
 
Brødrene skal ifølge Økokrim ha disponert en konto i Sveits, som skal ha blitt brukt som deposit-konto for de to brødrene.
 
FBI har sporet gamblingpenger til en rekke bankkontoer som de knytter til en eller flere av de siktede. Dette er kontoer både i Bank of America og Wells Fargo, i flere private investeringsbanker og investeringsfond. En sportsbil, en Audi R8 tilhørende bookmakeren med kallenavnet «JB», er også beslaglagt. Det samme er en enebolig i San Diego registrert på den andre bookmakeren, en amerikansk 37-åring.
 
I Norge har politiet tatt beslag i en eiendom til en verdi av 3,9 millioner kroner i Tvedestrand.

Fengslet Den 42-årige antatte hovedmannen ble i går fengslet i Oslo tingrett. Hans advokat, Ksenija Nilsen i Matrix Advokater, sier 42-åringen ikke har tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

- Vi har konsentrert oss om fengslingen, og har ikke snakket gjennom saken, sier Nilsen til Dagbladet fredag kveld.

- Vi har heller ikke fått alle dokumentene, sier Nilsen.

- Har utlevering til USA vært noe tema?

- Ikke foreløpig.

Nilsen er framlagt opplysningene om hotelldrift i Lima, eiendomsinvesteringer og luksusliv, men kunne ikke kommentere disse.

- Vi har bedre oversikt over saken neste uke, sier hun. 

Det har ikke lyktes Dagbladet å nå en advokat som representerer den siktede 40-åringen.

ORGANISERINGEN: Slik mener FBI at gamblingringen er organisert, med de norsk-amerikansk-peruvianske brødrene på toppen. Grafikk: Jesper Nicolai Kiledal / Torgeir P. Krokfjord / Anders Holth Johansen
ORGANISERINGEN: Slik mener FBI at gamblingringen er organisert, med de norsk-amerikansk-peruvianske brødrene på toppen. Grafikk: Jesper Nicolai Kiledal / Torgeir P. Krokfjord / Anders Holth Johansen Vis mer