Slik var hans 169 timer på rømmen

Etter ei uke på rømmen tok livet i frihet en brå slutt for Stig Millehaugen. Dette vet vi om timene på flukt og politiets desperate jakt på dobbeltdrapsmannen.

TILBAKE: 169 timer etter at dette bildet ble tatt, ble Stig Millehaugen ført inn i porten til sentralarresten til oslopolitiet. Foto: Trøndelag politidistrikt / NTB
TILBAKE: 169 timer etter at dette bildet ble tatt, ble Stig Millehaugen ført inn i porten til sentralarresten til oslopolitiet. Foto: Trøndelag politidistrikt / NTB Vis mer
Publisert

Ei uke etter at Stig Millehaugen gikk ut av Trondheim fengsel ble han pågrepet igjen.

53-åringen med blant annet to drapsdommer på rullebladet satt på sitt tiende år med forvaring. I flere måneder skal han ha planlagt å rømme. Valget falt på at tida var inne.

Onsdag formiddag ble han pågrepet i Østmarka i Oslo. Hans forsvarer, advokat Morten Furuholmen, sa til NRK onsdag kveld at Millehaugen var våt, kald og på vei til butikken for å kjøpe seg en fleecegenser da han ble stoppet av en sivil politipatrulje.

Etter sju dager var livet i det fri over for denne gang. Slik var Millehaugens 169 timer på rømmen.

Kamp mot klokka

Med sekk på ryggen, mobiltelefon og penger skulle han på permisjon i Trondheim sentrum for å møte noen andre - alt etter avtale med fengselet. Klokka 09.00 gikk han ut porten på Nermarka.

To timer seinere dukket han opp på overvåkningskameraene på Værnes, tre mil lenger nord. Sekken hadde han fortsatt i hånda. Ferden var langt ifra over.

Klokka 12.01 lettet Norwegians fly fra Trøndelag. Om bord var Millehaugen, vel vitende om at han tre timer seinere ville bli internasjonalt etterlyst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer