Philip Manshaus

Slik var hans terrordøgn

Over ett døgn før Philip Manshaus (21) slo til mot moskeen i Bærum, begynte de første tegnene å dukke opp på internett. Han fortsatte fram til minutter før angrepet.

SMILER: Philip Manshaus er siktet for drap, drapsforsøk og terrorhandling. Her ankommer han fengslingsmøtet med tydelige skader i ansiktet. Video: Christian Wehus / Foto: John Terje Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet har siktet Philip Manshaus (21) for terror etter skytingen i al-Noor-moskeen i Bærum lørdag. Før han angrep moskeen med flere våpen, skal han ha drept sin stesøster Johanne Ihle-Hansen (17) i deres hjem på Eiksmarka omkring 20 minutter unna.

Politiet har fortsatt ikke ønsket å svare på når de mener 17-åringen ble drept eller hva de mener er motivet. Manshaus, som er varetektsfengslet i fire uker, nekter straffskyld og har ikke ønsket å forklare seg for politiet.

Dagbladet kan nå vise at Manshaus i minst ett døgn gjorde forberedelser til moskéskytingen og offentliggjorde disse på nettet.

Basert på aktivitet på forskjellige forum, bildedelingstjenester og på sine egne enheter kan Dagbladet nå presentere følgende tidslinje over Manshaus' internettaktivitet:

Tidspunktene er sjekket med både politi, leverandørene selv og personer som så utspillene på internett. Den terrorsiktede 21-åringens bevegelser og aktivitet på nettet kort tid før angrepet er en svært viktig del av politiets etterforskning, blant annet for å avdekke om han kan ha hatt medhjelpere eller støttespillere med kapasitet til å utføre terrorangrep.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer