Slik var jakten på IS-lederen

- Han døde som en hund.

SKUDDVEKSLING: Donald Trump beskriver operasjonen som dramatisk, når han går gjennom angrepet som endte med at Abu Bakr al-Baghdadi døde. Video: NTB Scanpix / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Helvete brøt løs.

Det sa USAs president Donald Trump søndag under en pressekonferanse der han bekreftet at IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi er drept.

Det etter en dramatisk aksjon i Idlib-provinsen i nordvestlige Syria, som ifølge presidenten har vært planlagt i lang tid.

Presidenten gikk søndag ut med svært mange detaljer fra aksjonen, der flere ble drept, blant annet to av IS-lederens koner.

Pepret med skudd

Trump sa på pressekonferansen at USA har overvåket IS-lederen i flere uker, og at flere forsøk på å gjennomføre aksjonen, har blitt stoppet.

Men lørdag ble den altså gjennomført, med det resultatet at Abu Bakr al-Baghdadi, leder av terrorgruppa IS siden 2010, ble drept.

Trump forteller at amerikanske spesialstyrker landet med åtte helikoptre utenfor oppholdsstedet til al-Baghdadi. Allerede på vei inn skal helikoptrene ha blitt pepret med skudd av tilfeldige personer i området, ifølge Trump.

Amerikanske spesialstyrker skal så ha valgt å sprenge hull i veggene, og unngikk å bruke dørene i huset av frykt for feller.

- Da ble de på nytt møtt av skudd. Helvete brøt løs, sa Trump.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer