Slik var massedrapsmannens liv på nett

Her går Anders Behring Breivik til angrep i dataspill.

FYRER AV: Her skyter Anders Behring Breivik i spillet World of Warcraft. Han kalte seg Andersnordic da han spilte rollespillet. Da dette bildet var tatt var han leder for et laug med titalls medlemmer. Da han sluttet forklarte han på forum at det var fordi han ville gi ut boka si om islamiseringen av Europa. Foto: Youtube/WOW
FYRER AV: Her skyter Anders Behring Breivik i spillet World of Warcraft. Han kalte seg Andersnordic da han spilte rollespillet. Da dette bildet var tatt var han leder for et laug med titalls medlemmer. Da han sluttet forklarte han på forum at det var fordi han ville gi ut boka si om islamiseringen av Europa. Foto: Youtube/WOW Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiadvokat Pål Fredrik Hjort-Kraby sier til Dagbladet at organisasjonen Knights Templar - tempelridderne - som Breivik hevder å ha grunnlagt, og som skal føre hans «revolusjon» videre, kan være et påfunn fra et dataspill.

- Det er en av mange muligheter vi holder åpne. Dette er ting vi går inn i. Når han sier han er med i en organisasjon som har hatt et stiftelsesmøte må vi finne ut hva det er. En mulighet kan være at det ikke er reelt, at det er mer fantasi. Men der holder vi mulighetene åpne, sier Hjort-Kraby.

Breivik skriver i manifestet sitt at han da han var 25 år tok et helt år fri for å spille internettrollespillet World of Warcraft (WoW), og at han fortsatte å spille dette og andre spill av og på fram til 2011.

Taktisk En irsk venn av Breivik, som bare vil benevnes med fornavnet Frank, hadde daglig kontakt med og spilte World or Warcraft med massemorderen i flere år, har beskrevet Breiviks spillestil overfor irsk radio.

- Han var alltid veldig taktisk, forklarte mannen.

- For meg minner drapene på Utøya om hvordan han spilte World Of Warcraft. Han var veldig kjølig, veldig rolig, veldig fattet og oppførte seg som om de ikke var mennesker. Han oppførte seg som om det var en jobb han måtte gjøre, som et oppdrag i spillet, sier Frank.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.