Loggen etter skredet Gjerdrum

Slik var redningsdramaet: «Katastrofe­alarm»

Hovedredningssentralen slo full alarm og fryktet 50 hus var tatt. Dette skjedde de dramatiske minuttene etter skredet i Gjerdrum 30. desember.

DELER VIDEO: Denne videoen viser dramaet når redningshelikoptrene reddet personer fra skredet. HRS-loggen forteller om koordineringen av den massive redningsinnsatsen fra lufta og forteller om hvor uoversiktlig og dramatisk aksjonen etter leirskredet i Ask var. Video: 330 skvadronen / Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Klokka 03.59 natt til onsdag 30. september mottok Øst politidistrikt en melding: Et leirskred hadde rammet den lille bygda Ask i Gjerdrum kommune sør for Gardermoen.

Få minutter etterpå går beskjeden ut til alle nødetater, inkludert Hovedredningssentralen, som straks mobiliserer for oppdrag. Dagbladet har fått tilgang til loggen fra den natta, som først ble omtalt av VG.

«Melder om stort jord/leirskred på Gjerdrum. Flere hus er tatt og står «på kanten». Behov for ressurser på stedet. Svært uavklart situasjon», heter det i den første meldingen til HRS, fra klokka 04.05 natt til 30. desember.

Slås katastrofealarm

Redningshelikopteret fra Rygge alarmeres på tidspunktet.

14 minutter etterpå slås det katastrofealarm:

«Flere meldinger til alle nødetater om skred. Det slås katastrofealarm.»

Loggen forteller om noe av dramaet som utspilte seg under marerittmorgenen på Romerike rett før nyttår. Det er utdrag av loggen Hovedredningssentralen nå deler. Verken ambulansetjenesten, politiet eller brannvesenet har foreløpig delt logger fra leirskredet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer