- Slik var smuglerruta fra det krigsherjede Irak

Amfetaminpillene ble smuglet gjennom krigssonen.

BESLAG: Nordmannen er siktet for smugling av 16 kilo av det medisinske preparatet Captagon. De amfetaminlignende pillene er populære i Midtøsten og ble tidligere brukt som ADHD-medisin. Foto: IHA
BESLAG: Nordmannen er siktet for smugling av 16 kilo av det medisinske preparatet Captagon. De amfetaminlignende pillene er populære i Midtøsten og ble tidligere brukt som ADHD-medisin. Foto: IHA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En 33-åring fra Sørlandet er siktet for smugling av 90 000 amfetaminpiller i Tyrkia. Nå forteller turkameraten om den farlige reisen gjennom Irak.

11. oktober ble en 33-åring fra Sørlandet tatt på et ferjeleie i Tyrkia med 16 kilo piller i bilen. - Sammen med en annen sørlending (32) hadde han fraktet pillene fra det ustabile Nord-Irak, hvor terrorgruppa Den islamske stat (IS) nå kjemper mot kurdiske styrker, og inn i Tyrkia. Nå forteller mannen som var med på smuglerturen, om hvordan han opplevde den farlige ferden.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer