Tre døde etter vaksinering:

Slik var sykdommen

I en detaljert forskningsartikkel beskriver legene hvordan det sjeldne og svært alvorlige sykdomsbildet utartet hos pasientene som nylig hadde blitt vaksinert med AstraZenecas coronavaksine.

ASTRAZENECA: - Vi har påvist en høy sannsynlighet av sammenheng mellom AstraZeneca-vaksinen og sykdomsbildet, sier forskningsteamets leder, overlege og professor Pål André Holme ved Oslo universitetssykehus (OUS). Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Allerede for tre og en halv uke siden så forskningsteamet ved Rikshospitalet en sammenheng mellom de alvorlige sykdomstilfellene og AstraZeneca-vaksinen.

I en forskningsartikkel, publisert i det anerkjente medisinske tidsskriftet The New England Journal of Medicine fredag, beskriver forskerne ved Oslo universitetssykehus og Universitetssykehuset Nord-Norge, hvordan pasientenes sykdomsbilde utartet seg.

  • Det norske forskerteamet holdt lørdag pressekonferanse om funnene.

Helsearbeidere

Pasientene var i 30-, 40-, og 50-åra - fire kvinner og én mann - og ble alle lagt inn på Rikshospitalet i Oslo. Tre av kvinnene døde.

I rapporten kommer det fram at alle de fem pasientene var helsearbeidere.

- Fordi de fem tilfellene oppsto i en populasjon på mer enn 130 000 vaksinerte personer, foreslår vi at de representerer en sjelden vaksine-relatert variant av spontan heparinindusert trombocytopeni, som vi refererer til som vaksineindusert immun trombotisk trombocytopeni.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.