Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik var timene før Sigrid (16) forsvant

Sigrid holdt alltid avtaler, og det var derfor foreldrene slo alarm såpass raskt. Det sier nabo og familietalsmann Geir Strand.

 SAVNET:  16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne har vært sporløst forsvunnet siden natt til søndag.
Foto: Privat / NTB scanpix
SAVNET: 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne har vært sporløst forsvunnet siden natt til søndag. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du opplysninger om forsvinningen ber oslopolitiet om at du tar kontakt på telefon 02800. Har du informasjon til Dagbladet, send sms til 2400, epost til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet): Lørdag 4. august begynte som en hvilken som helst dag. Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) besøkte Norway cup for å heie fram kompisene som spilte i B-finalen for Skeid. Deretter dro hun hjem og spiste middag med familien, før hun forlot barndomshjemmet for å besøke ei venninne ut på kvelden.

16-åringen hadde avtalt med foreldrene at hun skulle være hjemme igjen ved midnatt.

Klokken 00.15 skriver hun en melding til en annen venninne:

«Chiller`n hjemme», står det i meldingen, ifølge TV2.

Dette er siste sikre livstegnet fra Sigrid.

Varslet fra tidlig Kort tid etter at meldingen ble sendt hørte de nærmeste naboene høylydte skrik i området der Sigrid forsvant.

Allerede klokken 00.30 melder foreldrene jenta savnet.

- Foreldrene hennes er strenge på innetider, og Sigrid holdt alltid avtaler. Derfor slo de alarm så raskt, sier nabo og talsmann for familien, Geir Strand.

Han forteller til VG at dette var første gangen Sigrid fikk være ute så lenge. Vanligvis hadde hun innetid til 23.00 i helgene.

Forsvunnet Nå har Sigrid vært forsvunnet i snart to døgn, og ingen vet hvor den populære jenta har blitt av. Det likner ikke henne å bare forsvinne.

- Sigrid har alltid vært aktiv og spilt mye fotball tidligere. Men så gikk hun over til innebandy og var veldig aktiv der, sier Strand.

Venner,  bekjente og naboer beskriver henne som ei jente alle er glad i.

- Hun sprer glede i rommene hun kommer inn i, sier Ina Uran Lunde (16) til NTB.

 SPERRET OMRÅDE ETTER MULIG FUNN: Seint i går kveld sperret politiet et område i Østmarka etter et mulig funn. Etter å sjekket ut funnet, og bekreftet at det ikke var interessant, ble sperringene opphevet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
SPERRET OMRÅDE ETTER MULIG FUNN: Seint i går kveld sperret politiet et område i Østmarka etter et mulig funn. Etter å sjekket ut funnet, og bekreftet at det ikke var interessant, ble sperringene opphevet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Hun beskriver venninna som livlig og morsom.

Populær Lars Martin Hoff Mehren (16) sier til Dagbladet at 16-åringen er svært populær og godt kjent av alle.  

- Hun er snill og hyggelig, og det virket som alle likte henne veldig godt. Jeg kjenner henne ikke så godt, men alle vet hvem hun er, og alle i området snakker om det som har skjedd. Det er mange som savner henne, sier han.

Hennes onkel, Roy Schjetne, som mistet sønnen sin, Fredrik (18), på Utøya beskriver Sigrid som ei livsglad og blid jente.  

- Hun er ei aktiv jente som har spilt fotball, innebandy og tennis. Aktiv har hun vært siden hun var lita. Nå har hun har blitt en voksen og reflektert jente, som alltid har et smil på lur, forteller han.

- Vi skal finne henne Jenny Holten (16) var i samme innebandy-miljø som Sigrid. Da Dagbladet møter henne på ettermiddagen mandag har hun vært ute og lett etter 16-åringen siden klokka ti.
 
- Vi skal finne henne, sier Holten til Dagbladet.

- Sigrid er ei glad og godhjerta jente, som alltid har åpne armer. Hun er en person alle likte: Populær, snill og blid. Vennene har det forferdelig vanskelig akkurat nå. Vi må lete, og vi skal finne henne, sier Jenny.

Skoletilbud Dagbladet vet at Sigrid hadde fått tilbud om skoleplass ved Hartvig Nissens skole, men ikke hvorvidt Sigrid rakk å takke ja til skoleplassen før hun forsvant.

Spor etter den livlige jenta finnes overalt på Internett. Bilder fra Bruce Springsteen-konserten tidligere i sommer. Sigrid og lillesøsteren sammen på ferie i Italia, og bilder av venninnene som poserer og tuller foran kamera.

 INFRARØDT KAMERA:  Hele mandag ble et politihelikopter utstyrt med blant annet infrarødt kamera brukt i søket. I tillegg var en rekke ekvipasjer i de samme områdene på bakken. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
INFRARØDT KAMERA: Hele mandag ble et politihelikopter utstyrt med blant annet infrarødt kamera brukt i søket. I tillegg var en rekke ekvipasjer i de samme områdene på bakken. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer

Tilbake sitter venner og familie i uvisshet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media