Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik var trippel-drapsmannen

Slik beskrives den 25 år gamle mannen som i helga ble trippeldrapsmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere av kameratene hans fra ungdomsskolen forteller at han ble mobbet en del.

- Men jeg så ham aldri slåss, han var blid og hyggelig, sier tidligere klassekamerat Marius Høgberg.

Tatovert

Bortsett fra to år til sjøs har han bodd på Geilo hele sitt liv. Han kom med i HV i 1999, etter året før å ha avtjent rekruttskole på Evjemoen. Seinest i fjor fikk han fornyet tillit av HV. Områdesjefene Henning Solhaug (Hol) og Audun Steinkjer (Ål) har ikke registrert anmerkninger på ham mens han har vært i uniform.

Men en rekke personer Dagbladet har snakket med, forteller at lokalmiljøet forbandt 25-åringens gjeng med bråk og uro.

Bruk av narkotika skal ha gått igjen, og naboer forteller at de av og til hørte skudd i forbindelse med samlinger i gjengen. 25-åringens tatovering forestilte en hasjrøykende djevel. Han var stolt av motivet, som han ved minst én anledning viste fram på en fest.

I 1999 var trippeldrapsmannen svært aktiv på ulike diskusjonsgrupper på Internett. Her argumenterte han for hasjlegalisering og ga ulike beskrivelser og råd om bruk av narkotika.

Jobbet sammen

Heimevernssoldaten jobbet en periode som husøkonom på ærverdige Dr. Holms Hotel på Geilo. På samme hotell jobbet også Erling Tufto (61) i 16 år som vaktmester. Tufto skulle seinere falle for kulene til sin tidligere kollega.

En kilde ved Dr. Holms Hotel forteller at 25-åringen ble oppfattet som dyktig og pliktoppfyllende.

25-åringen gikk inn og ut som et familiemedlem hos familien Tufto, forteller den mangeårige naboen Ingrid Heiberg-Ottesen.

Hele Norges coronakart