Slik vil de stoppe nordmenns «narkoturisme»

Nytt forslag kan gjøre det vanskeligere å reise til Norge med medisiner i kofferten.

NY REGEL: En regelendring kan gjøre at det blir vanskeligere å få med seg medisin til Norge fra andre Schengen-land. Foto: Eivor Eriksen/Dagbladet
NY REGEL: En regelendring kan gjøre at det blir vanskeligere å få med seg medisin til Norge fra andre Schengen-land. Foto: Eivor Eriksen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Trøndersk politi slår alarm, etter det de mener er omfattende narkotikaturisme til Spania. De ser nemlig en trend hvor trøndere fyller kofferten med store mengder reseptbelagte medisiner og frakter det med seg til Norge - helt lovlig.

Politiets frykt er at pillene blir videresolgt på gata, men de kan ikke stoppe det. 

Endres Lovverket sier nemlig at man kan ha med seg medisiner for opp til 30 dagers forbruk tilbake til Norge fra andre Schengen-land. Politiet frykter at regelen blir grovt misbrukt av mennesker som kjøper seg legeattester fra korrupte leger i syden. Nå blir regelverket kanskje skjerpet inn fra en måned til en ukes forbruk for personer som har folkeregistrert adresse i Norge.  

Det har nemlig Statens Legemiddelverk foreslått i en forskriftsendring som ble sendt på høring i sommer. Foreløpig har ikke Helse- og omsorgsdepartementet tatt noen beslutning i saken.  

- Ulempen med innstrammingen er at det kan gjøre det noe vanskeligere for folk som reiser og trenger medisiner. Den åpenbare fordelen er at det kan hindre narkotikaturisme, sier direktør Steinar Madsen i Statens Legemiddelverk. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer