Slik vil Donald regjere verden

Kjendisriking Donald Trump tror ikke det blir vanskelig å få USA opp av grøfta.

PLANEN KLAR: Donald Trump mener han kan få USA opp av grøfta med harde virkemidler. Han har sagt at han vil annonsere om han stiller som republikansk presidentkandidat i løpet av mai. Foto: REUTERS/Joe Skipper
PLANEN KLAR: Donald Trump mener han kan få USA opp av grøfta med harde virkemidler. Han har sagt at han vil annonsere om han stiller som republikansk presidentkandidat i løpet av mai. Foto: REUTERS/Joe Skipper Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Trump vurderer sterkt å stille som presidentkandidat for republikanerne, og har de siste ukene gått til harde angrep på Barack Obama.

Skulle han bli president, står verden overfor et radikalt annerledes amerikansk regime, dersom Trump holder det han har lovet i fire sentrale TV-programmer de siste dagene.

- Veldig lett Trump har brukt de siste ukene på å skape tvil om presidenten faktisk er født i USA. Det har fått republikanske velgere til å trykke ham til sitt bryst, selv det ikke har kommet fram noen tegn til at Obama er født noe annet sted enn Hawaii. På flere meningsmålinger er Trump nå den mest populære republikanske kandidaten.

Hittil har Trump fått lov til å bruke mest tid på å angripe Obama og kalle ham en «elendig president» og hevde at USA er «på vei til helvete», men nå begynner han også å få spørsmål om hva han vil gjøre med USAs problemer.

- Det er veldig lett, svarer han.

Skal ringe Opec Bensinprisene i USA er rekordhøye med omtrent 6 kroner literen. Økning i prisen har stor betydning for amerikanske husholdninger som bruker bilene sine mye. Trump vil løse dette med en telefonsamtale til de oljeproduserende landene i Opec.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer