Slik vil Erna endre din helsehverdag

Vil rangere sykehusene og gjøre deg til sjef over egen helse med ny teknologi.

LÆRER AV BRITENE: Høyre-leder Erna Solberg er i London for å lære om britenes helsepolitikk. Her på besøk hos NHS Newham General Hospital  i London. Foto Keith Hammett /Dagbladet.
LÆRER AV BRITENE: Høyre-leder Erna Solberg er i London for å lære om britenes helsepolitikk. Her på besøk hos NHS Newham General Hospital i London. Foto Keith Hammett /Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): Erna Solberg vil reformere norsk helsevesen med forbrukerteknologi. Høyre-lederen er i London denne uka, og i formiddag var hun innom offentlige helseforetak for å se og lære.

NHS Choice og NHS Newham General Hospital, som tilhører det offentlige helsevesenet, har tatt i bruk teknologi som gjør at pasienter kan ta større kontroll med og ansvar for sin egen helsesituasjon.

Medisinvarsel på app Med datasystemer hjemme i sin egen stue, kan pasientene selv måle og sende inn helseopplysninger til legen.

Enkle mobilapplikasjoner minner pasienten på når det er på tide å ta medisinen. Særlig personer med kroniske sykdommer som diabetes og hjertesykdom er i målgruppen. Ifølge de britiske sykehuslederne når man lettere personer som ellers ikke er flinke til å følge opp egen helse, man forebygger bedre, reduserer antall legebesøk og sparer helsevesenet når pasientene gjør mer av jobben selv.  

- Framtidsrettet - Dette er en del av et framtidsrettet helsevesen. Det er viktig å gi mennesker mulighet til å mestre sin egen sykdom og helse. Det vil også redusere behovet for helsekonsultasjoner. Dette er en kjempemulighet som vi må gripe fatt i, sier Erna Solberg til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer