Slik vil Erna, Siv og Trine styre landet

Både Venstre, Høyre og Frp har sagt ja til å danne nye regjering. På Jeløya i dag presenterte sin felles regjeringsplattform.

FORNØYD: Siv Jensen (Frp), Erna Solberg (Høyre) og Trine Skei Grande (Venstre) presenterte i dag den nye, blågrønne regjeringens plattform . Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
FORNØYD: Siv Jensen (Frp), Erna Solberg (Høyre) og Trine Skei Grande (Venstre) presenterte i dag den nye, blågrønne regjeringens plattform . Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MOSS/OSLO (Dagbladet): - Vi har hatt noen diskusjoner de siste dagene, det har vært høy temperatur, men jeg tror vi har spilt hverandre gode.

Det sa statsminister Erna Solberg da hun presenterte sitt samarbeid med Venstre og Frp i regjering. Den politiske plattformen de tre partiene er blitt enige om får navnet Jeløya- erklæringen.

Statsministeren omtalte også den nye regjeringen som en blågrønn-regjering.

Utgangspunktet for erklæringen er seks store utfordringer som Norge må løse, sa Solberg: Omstilling av norsk økonomi, å oppfylle Norges klimaforpliktelser, å lage et inkluderende arbeidsliv, redusere fattigdom og innføre et integreringsløft.

- Så er det sånn at en regjeringsplattform er et vegg til vegg teppe. Men disse seks utfordringene må vi løse i et generasjonsperspektiv, slik at vi legger et solid fundament som regjeringen kan bygge videre på, sa Solberg.

Her kan du lese regjeringserklæringen i sin helhet

Går for internasjonalt samarbeid

Statsministeren gjentok at de ønsker en «inkluderingsdugnad» for å få flere inn i arbeidslivet. Dette gjelder spesielt grupper som i dag står utenfor, som innvandrere, funksjonshemmede og unge med lav utdanning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer