Slik vil Frp endre eldreomsorgen

Statlig finansiering av sykehjemsplasser, bemanningsnorm og dobbeltrom på billigsalg.

TØFF KAMP: - Årets valgkamp blir en tøffere valgkamp enn vi har sett på lenge, tror Siv Jensen, som allerede har begynt å glede seg til å komme i posisjon. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
TØFF KAMP: - Årets valgkamp blir en tøffere valgkamp enn vi har sett på lenge, tror Siv Jensen, som allerede har begynt å glede seg til å komme i posisjon. Foto: Sondre Steen Holvik / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har en drøm, om å våkne opp den 10. september og vite at vi har fått frihet, sa stortingsrepresentant for Frp, Anders Anundsen, under Frps valgkampsamling i Kristiansand fredag.

Under den oppsummerende pressekonferansen som fulgte insisterte Siv Jensen særlig på hvordan Frp vil endre eldreomsorgen om de kommer til makt.

-Ikke dyrt eller vanskelig Frp vil gå inn for tre hovedendringer i hvordan Norge behandler sine eldre. En: De eldre som trenger sykehjemsplass skal få det, som en personlig juridisk rettighet. To: Bygging av flere sykehjemsplasser er det staten som skal finansiere, ikke kommunene slik det er i dag.

- Noen sier det er dyrt og vanskelig, men det er ikke det. De som mener det er for dyrt, mener ikke alvor når de sier at de som har behov skal få plass. Vi må være villige til å ta regninga, konstaterte Jensen.

Det tredje tiltaket Frp foreslår for eldreomsorgen er bemanningsnormer.

- Det handler om å gjøre hverdagen levelig for de som utøver pleie og omsorg. Pleiefaktoren må opp, den eneste måten å gjøre det på er å få på plass en bemanningsnorm, sa Jensen.

- Frps "baby" Frp presenterte også sin løsning på vanskelighetene med å skaffe alle eldre enkeltrom på sykehjem.

- Om man slipper unna med halv pris om man blir tvunget til å bo på dobbeltrom mot sin vilje, da tror vi det blir en rask utbygging av enerom, sa Jensen.

Frp ønsker seg også mer av det Jensen kalte Frps "baby", nemlig leilighetskomplekser av eldre, der de har tilgang til alle nødvendige service- og velferdstilbud på ett sted.  

- Fokuset for fremtidens eldreomsorg handler om mye mer enn det man helst ikke vil ha, nemlig en sykehjemsplass, sa Jensen.

Jensen beskyldte de andre partiene for å ha glemt seniorene. De som er pensjonerte, men ikke pleietrengende.

Partiet vil blant annet fjerne avkortinga av pensjoner for gifte eller samboende pensjonister å øke deres kjøpekraft gjennom å endre systemet for årlig økning i pensjonen.

- Noe er galt Et annet tema Jensen la vekt på under pressekonferansen var justispolitikken.

- Noe er galt med justispolitikken vår når vi glemmer ofrene for kriminaliteten, mener Jensen.

Her vil Frp øke voldsoffererstatningen, iverksetting av ny straffelov, samt sørge for en garantiordning som gjør at uteksaminerte politistudenter får jobb er blant tiltakene Fremskrittspartiet går inn for.

- Men de rødgrønne ikke giddet å se på noen av forslagene vi har lagt fram, selv om de har vært aldri så gode, sier Jensen til Dagbladet.

Jensen om Ahus Jensen pekte også på en konkret hun frykter vil utvikle seg til et mareritt i årene som kommer: Sykehusutfordringene i og rundt Oslo.

- Ahus er ikke dimensjonert for oppgavene. De har utfordringer og melder om det selv. Da må vi sørge for et fullverdig helsetilbud i denne regionen, sier Jensen.

Jensen avslutta pressekonferansen ved å si at hun har tro på Frps oppskrift.

- Vi gleder oss til å realisere det vi har jobba med de siste førti årene, sa hun.