Slik vil Frp-grasrota bruke oljepengene

I Frp er det et høylytt krav om å bruke betydelig mer oljepenger. Først og fremst til en kraftig satsing på vei.

STILLES TIL VEGGS: Nå reiser Frp-grasrota seg i kravet om økt oljepengebruk i budsjettet Frp-leder og finansminister Siv Jensen skal legge fram i høst. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
STILLES TIL VEGGS: Nå reiser Frp-grasrota seg i kravet om økt oljepengebruk i budsjettet Frp-leder og finansminister Siv Jensen skal legge fram i høst. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I gårsdagens Dagbladet kommer Frp-grasrota med et tydelig krav til finansminister - og partileder - Siv Jensen: Bruk oljepenger så det monner i neste års budsjett.

Halvparten av dem som har besvart en rundspørring Dagbladets har gjennomført, mener at finansminister Jensen bør bruke bruke 4-prosentbanen i handlingsregelen maksimalt eller at handlingsregelen bør sprenges.

Dersom oljepengebruken i 2014-budsjettet, som lå på 2,8 prosent, hadde fulgt 4-prosentbanen, ville det betydd omlag 56 milliarder ekstra oljekroner. Det er altså betydelig summer Frp-grasrota ber Frp-finansministeren bla opp i 2015-budsjettet som denne uka settes sammen på regjeringenes budsjettkonferanse.

Og det er liten tvil om hva Frp-grasrota først og fremst vil bruke pengene på: Vei. (Se grafikk.)

Felle for Jensen Professor og valgforsker Frank Aarebrot synes tallene er oppsiktsvekkende. Undersøkelsen viser at Frp-tillitsvalgte og velgere er ganske like tillitsvalgte og velgere i andre partier, mener Aarebrot: Opptatt av velferd og samferdsel. Og i forventningene til Frp-grasrota ligger det en felle for partileder Jensen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer