Tidligere Young Guns-medlemmer:

Slik vil gjengveteranene redde ungdommer

De var hensynsløse kriminelle som skapte frykt og skade. Nå advarer de om at mye yngre og enda farligere voldsmenn herjer i gatene. Mange av dem vil ut, men må få hjelp.

HØR PÅ OSS: Christian René Wold (47), Shahid Rasool (55) og Mikael Ali (40) var hardbarka kriminelle, men kom seg ut av miljøet. Nå går de sammen og ber om et nasjonalt exit-program for å hjelpe andre unge ut av gjenger og kriminalitet. Alle foto: Nina Hansen / DAGBLADET
HØR PÅ OSS: Christian René Wold (47), Shahid Rasool (55) og Mikael Ali (40) var hardbarka kriminelle, men kom seg ut av miljøet. Nå går de sammen og ber om et nasjonalt exit-program for å hjelpe andre unge ut av gjenger og kriminalitet. Alle foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Til sammen har de sittet over 20 år i fengsel. Det kunne ha vært mye mer, om politiet hadde fått med seg all volden og kriminaliteten de tre relativt ruvende skikkelsene stod bak: Shahid Rasool (55), Mikael Ali (40) og Christian René Wold (47).

- Vi levde i en veldig farlig boble: Du gjør grusomme ting, men folka i bobla di heier på alt du gjør. Du tenker ikke. Bare handler, sier Shahid Rasool i dag.

- Flaut

På slutten av 90-tallet ble Rasool kalt «én av Norges farligste menn» av politiet. I dag er han ferdigsonet og fri mann som driver kampsportklubb på Mortensrud, i tillegg til å få unge ut av trøbbel.

- Det tok mange år før jeg bestemte meg for å stå fram å fortelle om fortida mi. Jeg var flau over livet vi førte. Nå forsøker jeg å hjelpe andre, sier Rasool, før mora til en av dagens unge kriminelle overtar.

Av hensyn til sønnen, er hun anonym:

- Folk snakker om eldrebølgen, men hva med den voksende ungdomskriminaliteten? Antall stadig yngre kriminelle stiger så mye at min mindreårige sønn ble satt på Ullersmo sammen med voksne kriminelle. Han var mindreårig, men de nye unge som skulle sone på ungdsomsavdeling var enda yngre enn han, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer