Slik vil han løse finanskrisen, klimaendringer og spredning av atomvåpen

Globalt samarbeid nødvendig.

SER PÅ FELLES PROBLEMER: Barack Obama snakker varmt om internasjonalt samarbeid. Foto: REUTERS/Jim Young/Scanpix
SER PÅ FELLES PROBLEMER: Barack Obama snakker varmt om internasjonalt samarbeid. Foto: REUTERS/Jim Young/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Annonse

Globalt samarbeid er nødvendig for å løse finanskrisen, klimaendringer, spredning av atomvåpen og andre akutte problemer, sa president Barack Obama i sin ukentlige radiotale lørdag.

Etter sin åtte dager lange rundtur i Europa benyttet Obama anledningen til å be folk både i USA og ellers i verden om å sette søkelyset på problemer som er av felles interesse.

- Dette er utfordringer som ingen nasjon alene, uansett hvor mektig den er, kan konfrontere alene. USA må lede an, men vår beste mulighet for å lykkes er hvis vi opptrer sammen med andre land, sa han.

Obama refererte fra sine mange møter i Europa, blant dem G20-møtet i London der det var enighet om nye tiltak mot finanskrisen, og NATO-møtet i Strasbourg, der strategien i Afghanistan og Irak ble drøftet.

Han viste også til taler han holdt i Praha mot spredning av atomvåpen og i Istanbul der han strakte ut en hånd til islam, og til et møte med Russlands president Dmitrij Medvedev der de to ble enig om forhandlinger for å bygge ned sine atomvåpenarsenaler.

- Med alt som er på spill i dag, har vi ikke råd til å snakke forbi hverandre. Vi har ikke råd til å la gamle forskjeller hindre framgang på områder av felles interesse, sa han.(NTB)

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer