Elon Musk med ny rakett:

Slik vil han revolusjonere internett.
- Aldri vært gjort tidligere

Elon Musk og SpaceX har sendt opp nok en romrakett. Går alt som det skal, kan verden snart får raskere og mer tilgjengelig internett.

INTERNETTRAKETT: Elon Musk har sendt opp nok en rakett - denne gang for å gi internett til hele verden. Foto: Reuters / NTB Scanpix
INTERNETTRAKETT: Elon Musk har sendt opp nok en rakett - denne gang for å gi internett til hele verden. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): For to uker siden skjøt romfartsselskapet SpaceX verdens kraftigste romrakett i drift, Falcon Heavy, opp i verdensrommet. Allerede nå har selskapets grunnlegger, Elon Musk, nye planer.

Onsdag sendte romfartsselskapet nok en gang en rakett ut i rommet.

Raketten «Falcon 9» ble skutt opp fra militærbasen Vadenberg i California i USA klokka 06.17 lokal tid. Med seg har den utstyr som kan vise seg å bli fremtidens internett, skriver CNN.

Skal gi bedre internettilgang

«Falcon 9» er utstyrt med en radarsatellitt som skal sende signaler fra verdensrommet og til jorda. I tillegg har den fått det som trengs for å utføre Musks siste banebrytende eksperiment: Satellitter som skal styrke verdens internettilgang.

Blir planen realitet, vil langt flere mennesker få bedre tilgang til internett. Selskapets mål er nemlig å levere internett direkte til folk rundt om i verden, og lover ikke mindre enn verdens raskeste nettforbindelse.

Rakettprodusentens mål er ifølge Independent å lage en samling av tusenvis av små satellitter som sender informasjon frem og tilbake fra verdensrommet. Ifølge CNN har teknologiselskaper over hele verden til nå jobbet med å finne bedre måter å tilby internettløsninger på, men Musk kan bli den første som løser utfordringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer