Coronatiltak i skolen

Slik vil hun stramme inn

Antall nærkontakter i skolehverdagen må ned, slår kunnskapsminister Guri Melby (V) fast. I tillegg oppfordrer hun skolene til å leie flere lokaler ved behov.

VIL STRAMME INN: Kunnskapsminister Guri Melby. Foto: Berit Roald / NTB
VIL STRAMME INN: Kunnskapsminister Guri Melby. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det viktigste er å redusere antall nærkontakter, samtidig som vi må prøve å fortsatt la elevene være mest mulig på skolen, sier Melby til NTB.

Smitteveilederne for skoler og barnehager – altså trafikklyssystemet med grønt, gult og rødt nivå – skal få en grundig oppdatering for første gang siden i høst.

Hovedproblemet er ifølge kunnskapsministeren at gult nivå ikke er tilpasset de muterte virusvariantene som sprer seg mye raskere.

- Vi må gjøre det gule nivået litt bedre, slik at skolene slipper å gå over til rødt nivå for å hindre spredningen, sier kunnskapsministeren.

Mindre grupper

Folkehelseinstituttet, Helsedirektoratet og Utdanningsdirektoratet jobber nå med innspill til endringer, og så skal regjeringen legge fram sin veileder etterpå.

Melby har allerede noen tanker om hva som kan endres.

- En mulighet er å for eksempel dele elevene inn i mindre grupper, og sørge for at det er færre bytter mellom forskjellige grupper, sier Melby.

Hun tror nøkkelen blir å organisere dagene på en annen måte i skolene og barnehagene.

- Vi vet at dagens smittevernveiledere har blitt tolket og brukt forskjellig allerede. Vi vet for eksempel at Bærum drev på rødt nivå i januar, men likevel klarte å ha klassene samlet og gi dem et tilbud hver dag. Det kan være noe å hente inspirasjon fra, sier Melby.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer